Számíthatunk a polgárőrökre

2014. november 04. 08:09
Számíthatunk a polgárőrökre
A jó közbiztonság közügy. Nemcsak a rendőrség, hanem minden, a közösséget szolgáló hivatalos és civil szervezet együttműködésének eredménye.
Az Országos Rendőrfőkapitány 24 órás rendőri közterületi jelenlétet biztosító programot hirdetet meg júliustól. Ezt a közbiztonságot erősítő, fokozott ellenőrzést a Balatonalmádi Rendőrkapitányság állománya az illetékességi területén működő polgárőr szervezetekkel együttműködve tudja igazán hatékonyan végrehajtani. A kapitányság abban a szerencsés helyzetben van, hogy minden településen van szervezett polgárőrség, amelyekre valóban számíthat is.

A nyári idegenforgalmi szezon rendezvény áradata után az őszi, téli feladatokra fordítják figyelmüket. A polgárőrség a bűncselekmények megelőzését szolgáló szervezet. Esső István, a felsőörsi polgárőr egyesület elnöke elmondta, minden nap járőröznek, elsősorban este, éjszaka. A visszajelzésekből tudni lehet, hogy ez jelentős mértékben növeli a lakosság biztonságérzését is. Örömmel számolt be arról, hogy a Halottak és Mindenszentek napjaiban a szolgálatot már a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium által az Önkormányzatoknak kiírt pályázaton nyert Skoda Jeti gépkocsival teljesítik.
A településen élők a gyakoribb rendőri és polgárőri jelenlétet pozitívan értékelik. A szórakozóhelyek, a ritkán lakott és külterületek ellenőrzése, a körözött személyek elfogása, a bűncselekményekre történő azonnali reagálás megerősíti a helyben lakók bizalmát.

 

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság