Társzervek segítségével került rendőrkézre a tolvaj

2014. június 09. 16:42
Társzervek segítségével került rendőrkézre a tolvaj
A soltvadtkerti polgárőröknek is köszönhető, hogy egy órán belül megtalálták és előállították a nádasban bujkáló tolvajt a rendőrök.
Bócsa település körzeti megbízottjának szolgálati telefonjára 2014. június 8-án 11 óra 37 perckor állampolgári bejelentés érkezett, miszerint ismeretlen személy a hívás előtti percekben ugrott ki a bejelentő családi házának nyitott ablakán és ellopott egy pénztárcát, amiben személyes iratok és készpénz volt. A telefonáló férje pedig az elkövető után futott.

A helyszínre érkező körzeti megbízottnak az időközben visszatérő férj elmondta, hogy az ismeretlen személy a közeli nádasba futott és ott rejtőzött el. Az egyenruhás a történteket jelentette a rendőrség ügyeletére és erősítést kért. A főtörzszászlós a terület jobb belátása érdekében felvette a kapcsolatot az egyik hivatásos sárkányrepülős ismerősével, aki azonnal megkezdte a felszállási előkészületeket. Továbbá értesítette a Soltvadkerti Polgárőr Egyesületet, ahonnan azonnal öt polgárőrt küldtek a keresésre. A kutatásba a Biztonság Soltvadkert Vagyonvédelmi Kft. két munkatársa is csatlakozott.
A területet a három szerv képviselői szervezetten körbehatárolták és a nádasból 12 óra 30 perc körüli időben előlépett a keresett férfi, nem sejtve, hogy a területet civil ruhás polgárőrök is figyelik, akik azonnal értesítették a közelben tartózkodó rendőrt. Ny. L. 35 éves román állampolgár igazoltatása során elismerte a körzeti megbízottnak a bűncselekmény elkövetését, aki ruházatának átvizsgálásakor megtalálta az ellopott készpénzt. A férfi elfogását követően azt is elmondta, hogy a nádasban hagyta a pénztárcát, amit a rendőröknek meg is mutatott.
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a körzeti megbízott az ellopott tárcát a személyes iratokkal és készpénzzel együtt visszaadta a sértettnek. A terhelttel szemben - őrizetbe vétele mellett - lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Kiskőrösi Rendőrkapitányság folytatja le az eljárást.