Autókat, robogókat kapott a Polgárőrség

2018. május 24. 22:25
Autókat, robogókat kapott a Polgárőrség

2018. május 24-én az Országos Polgárőr Szövetség, az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága gépjárműveket és robogókat adott át a polgárőröknek.

 

A Polgárőrség szervezetei közterületi szolgálatellátásának fejlesztése céljából a polgárőr egyesületek részére Kovács István r. vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes ünnepélyes keretek között 69 darab gépjárművet és 40 darab robogót adott át a Készenléti Rendőrség alakulóterén. Kovács István országos főkapitány-helyettes beszédében elmondta, hogy a közös szolgálatellátás alkalmával a polgárőrök a városokban, a községekben, valamint az idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken növelték közterületi jelenlétüket, ezáltal jelentős segítséget nyújtottak a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése céljából. Kiemelte, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan 2018-ban is folytatódnak az ORFK és az OPSZ együttműködésen alapuló, közös programjai.
Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke az átvétel után kifejezte köszönetét az ORFK támogatásának. Elmondta, hogy ez a támogatás a bizalom kifejezése. Kiemelte, hogy a Polgárőrség szerepe nélkülözhetetlen a közbiztonságban, a közrend védelmében. A kapott eszközöket arra kell felhasználni, hogy a jogsértések száma tovább csökkenjen, hogy a lakosság biztonság érzete tovább javuljon.

Budapest. 2018-05-24.
Országos Polgárőr Szövetség