EDR kommunikációs rendszerrel dolgozhatnak a polgárőrök is

2019. november 22. 20:48
EDR kommunikációs rendszerrel dolgozhatnak a polgárőrök is
Ezer Tetra-készüléket használhat az Országos Polgárőr Szövetség egy összefogás eredményeképpen, amelynek révén az eddigieknél hatékonyabban szolgálhatják a magyar polgárok biztonságát. A polgárőrök munkáját segítő készülékek a magyar Egységes Digitális Rádiótávközlő (Tetra) hálózatot üzemeltető Pro-M Zrt. valamint a hálózat szállítójának, az Airbus DS SLC magyarországi fióktelepének közös adományaként kerülnek az Országos Polgárőr Szövetséghez, amely a professzionális eszközöket eljuttatja a felhasználókhoz. 

Az ezer Tetra-készülék segítségével nemcsak hatékonyabb reagálásra lesznek képesek, de tehermentesíthetik is a készenléti szerveket. A Rendőrség, a Mentők, a Tűzoltóság és más szervek által használt nagy rendelkezésre állású, titkosított kommunikációs hálózaton az ezer készülékkel a polgárőrök szükség esetén közvetlenül kommunikálhatnak azokkal a szervekkel, amelyekkel egy adott esemény kapcsán együtt kell dolgozniuk. Ez hatékonyabb és gyorsabban segítséget jelent a magyar állampolgároknak, és adott esetben tehermentesítést a készenléti szerveknek. A Tetra hálózaton hang- és adatátvitel is lehetséges.
„Régóta felmerült igény, hogy az önkéntes szolgálatot ellátó polgárőreink használhassák a Tetra-hálózatot, most a Pro-M és az Airbus összefogásának köszönhetően ez megvalósult. Ez nagy segítség a mindennapi szolgálatban” – mondta a készülékek átvételekor dr. Túrós András, az OPSZ elnöke. 

Országos Polgárőr Szövetség