Együtt a biztonságos adventi készülődés jegyében

2019. november 26. 22:50
Együtt a biztonságos adventi készülődés jegyében
Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Polgárőr Szövetség közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire.

Az év végi ünnepek közeledtével a főbb közlekedési útvonalakon, valamint a bevásárló- és üzletközpontok környékén megnövekszik a személy- és gépjárműforgalom. A rendőrség az adventi időszakban kiemelt figyelmet fordít az olyan nagy tömegeket vonzó helyszínek ellenőrzésére, ahol nagyobb eséllyel válhatunk vagyon elleni jogsértés áldozatává.
SajtótájékoztatónA rendőrség együttműködik a különböző társadalmi és civil szervezetekkel, különösen a stratégiai partnernek számító polgárőr szervezetekkel, továbbá a közterület-felügyelet, illetve a társ-rendvédelmi szervek dolgozóival.
Az Országos Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokkal kívánja elősegíteni, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

• Védekezés a zseblopások ellen
    • Zsúfolt helyen vigyázzon a táskájára, pénztárcájára, telefonjára!
  • Gépjárműfeltörések megelőzése
    • Autójában ne hagyjon értéket, főleg látható helyen!
  • Internetes vásárlás
    • Csak megbízható webáruházból vásároljon!
  • Körültekintően az utakon
    • Még körültekintőbben közlekedjen, számoljon azzal, hogy sokan türelmetlenebbek ilyenkor!

ORFK Kommunikációs Szolgálat