Minőségi és gyökeres változás az elmúlt 6 évben

2018. március 24. 22:24
Minőségi és gyökeres változás az elmúlt 6 évben
Az Országos Rendőr-főkapitányság Auditóriumában tartotta meg küldöttgyűlését az Országos Polgárőr Szövetség.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke beszédében az elmúlt hat év sikereit ismertette. Elmondta a 2012-vel elkezdődött fejlődési szakasz eredményesen zárult. 2018-ban már 63.000 polgárőr lát el önkéntes szolgálatot a közbiztonság védelmében. Az Elnök hangsúlyozta, hogy mindez nem jöhetett volna létre Magyarország Kormányának és Belügyminisztériumának kiemelt támogatása nélkül.
Dr. Pintér Sándor, Magyarország Belügyminisztere gratulált a polgárőrök 2017. évben elvégzett önkéntes szolgálataihoz, s megköszönte, hogy a Rendőrség és a Katasztrófavédelem mellett jelen vannak a társadalom mindennapjaiban. Elmondta, hogy 2010-hez képest ma már felére csökkent a bűncselekmények száma és a közös munkának köszönhető az is, hogy Magyarország bekerült a világ 15 legbiztonságosabb országa közé. Méltatta, hogy a polgárőrök soron kívüli feladatokat is végeznek, így a rendkívüli időjárási viszonyokban is segítenek. A polgárőrök helyt álltak a rendkívüli havazás során is.
A 300×100 Biztonság bűnmegelőzési program kapcsán a hármas tengely (Rendőrség, Önkormányzat, Polgárőrség) sikeres együttműködését dicsérte. A fiatalokkal való foglalkozás során kiemelte az Egy Iskola - Egy Polgárőr programot, amely biztonságot jelent az iskolák környékén.

Budapest, 2018. március 24.
Országos Polgárőr Szövetség