Polgárőrök segítik a járványhelyzet enyhítését

2020. március 19. 18:53
Polgárőrök segítik a járványhelyzet enyhítését

Az Országos Polgárőr Szövetség is mindent megtesz annak érdekében, hogy az országot érintő járványhelyzetben enyhítse a lakosság terheit. Ezért dr. Túrós András, az OPSZ elnöke kérte az egyesületeket, hogy lehetőségeikhez mérten fokozott közterületi és külterületi szolgálatok keretében segítsék a rendőrség munkáját, valamint a lakosságot, elsősorban az időskorú személyeket, valamint a külterületeken élőket. Ennek érdekében országszerte akciócsoportokat hoztak létre, ahol a polgárőrök legfőképp élelmiszerek, gyógyszerek beszerzésével és kiszállításával segítik elő a kormány járványügyi politikáját. Az egyesületek tagjai a megfelelő óvó, védő intézkedések betartásával látják el feladataikat, hogy a vírusveszéllyel kiemelten fenyegetett korosztály tagjai még kisebb kockázatnak legyenek kitéve. A tanítási szünetre való tekintettel, a közterületeken csellengő, csoportosuló gyermek- és fiatalkorúakra kiemelt figyelmet fordít a polgárőrség és szükség esetén jelzéssel él a társszervek felé. Ezt, az önkéntes munkát sok helyen helyi vállalkozók, illetve más civil szervezetek is támogatják védőfelszerelésekkel, élelmiszer felajánlásokkal, eszközadományokkal.

Az Országos Polgárőr Szövetség mindezeken túl a rendelkezésre álló csatornákon tájékoztatja a polgárőrség tagjait az aktuális járványügyi helyzetről, illetve szükség esetén az ellátandó feladatokról.