Program a külterületek biztonságáért

2019. november 09. 20:27
Program a külterületek biztonságáért
Külterületek Biztonsága, Környezetünk Védelme 2019-2020 címmel, a Rendőrség szakmai felügyeletével indít közös programot az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) és az Agrárminisztérium. A Lajosmizsén tartott programindító fórumon mások mellett beszédet mondott dr. Túrós András az OPSZ elnöke, Nagy István agrárminiszter és dr. Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány.

Dr. Túrós András kiemelte, hogy a polgárőrök az elmúlt években is sokat tettek a külterületek védelméért és egyre több természetvédelmi feladatot vállalnak. – Az Agrárminisztérium, amely eddig is támogatta a polgárőrök munkáját, és amely ennek a programnak a rangját, szakmaiságát adja, a Belügyminisztérium után immár az OPSZ legfontosabb stratégiai partnere lett – mondta az elnök.
A program céljaként jelölte meg az erdők, mezők, gyümölcsöskertek, tanyákon élők eddigieknél is nagyobb védelmét, valamint azt, hogy az együttműködés eredményeképpen megelőzzék a környezetkárosító, környezetromboló jogsértéseket, például az illegális szemétlerakást és a fatolvajlást. Dr. Túrós András arra kérte a 63 ezer polgárőrt, hogy mindannyian ültessenek legalább 5 fát, ezzel is javítva a környezet minőségét.
Nagy István agrárminiszter ugyancsak a közös program és az együttműködés fontosságáról beszélt.
Dr. Balogh János országos rendőrfőkapitány azt említette, hogy az országban évről évre nagyobb a rend, és ennek a sikernek a polgárőrök is aktív részesei.

Országos Polgárőr Szövetség