15 éves a Kőröshegyi Polgárőrség

2019. október 07. 17:46
15 éves a Kőröshegyi Polgárőrség
Csendesen, ám annál hasznosabban ünnepeltek hétvégén a polgárőrök a Kőröshegyi Polgárőr Egyesületben, amely immáron 15 éve működik a településen élők legnagyobb megelégedésére.

A Kőröshegyi Polgárőr Egyesület 15 éves fennállásának alkalmából  az  egyesület tagsága  úgy határozott, hogy a zajos ünneplés és a díszvacsora helyett inkább a település szebbé tételére költik pénzüket, idejüket és minden eltöltött három közös év emlékére egy-egy juharfát ültettek szeptember 5-én, a helyi játszótér köré. A polgárőröket elismerendő a faültetésben a helyi polgármester is részt vett.
A Kőröshegyi Polgárőr Egyesület 2004-ben alakult, és már az első években  kivette a részét a környező településeken életéből. Az egyesület első elnöke  2004-2012 között Ócsag József volt,  akit tragikus halálát követően Poór Gyula követett az elnöki székben. Az egyesület első nagy biztosítási feladata 2008-ban a Kőröshegyi Völgyhíd átadási ünnepségéhez fűződött, amikor közel ötvenezer ember mozgását koordinálták. 2011-től  az egyesület már a szomszédos Kereki településen is ellátja a bűnmegelőzési  járőrszolgálatot így a völgyhíd mellett már a polgárőrség is összekötötte a két települést.
Az elmúlt évek során az egyesület irodát,  szolgálati gépkocsit és kerékpárokat is kapott. A fejlesztéseknek köszönhetően a szolgálati órák száma is folyamatosan növekedett, és ma már 3200 órárnál is többet teljesítenek. Emelkedett a tag létszám is, mára már 32 fő segíti Kőröshegy - Kereki közbiztonságát.
Poór Gyula elnök büszkén meséli, hogy már kettő alkalommal rendeztek  a megyei polgárőr napot, és az egyesület élen jár a környezetvédelemben  valamint az ifjúság megszólításában. Idén már 13 gyermek  töltötte az 50 órás közösségi szolgálatát a Kőröshegyi Polgárőr Egyesületben.