5 éves a siófoki polgárőrség

2016. május 09. 23:30
5 éves a siófoki polgárőrség

2016. május 07-én tartotta ünnepi egyesületi ülését a Siófok Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület, Siófokon a Kálmán Imre étterem különtermében.

Gazdag Ferenc az egyesület elnöke, a köszöntő szavak után elmondta, hogy az egyesület 2011. április 18-án alakult meg 13 lelkes, igazi polgárőrséget akaró személy részvételével. Az első időkben akadtak problémák mind az egyesület bejegyzésével kapcsolatban, mind pedig a szolgálatok akadozó ellátásával. Miután a problémák rendeződtek, az egyesület felvételre került a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség tagegyesületei közé, valamint írásos együttműködési megállapodás született a megyei rendőr-főkapitánysággal is. Az egyesület jelenleg 17 fő, és az 5 év alatt közel 6300 órát teljesítettek. Az egyesület tagjai minden olyan technikai eszközzel és felszereléssel, valamint ruházattal rendelkeznek, amelyek a napi szolgálat ellátáshoz szükségesek. A tagok saját gépjárművel, valamint kerékpárral és gyalogosan teljesítenek szolgálatot a város egész területén. Az egyesület pénzügye rendezett, tartozása, adósága nincsen. Bevételei tagdíjjakból, pályázati összegekből és egyéb támogatásokból van. Tervezett feladatok között említette az elnök a tagság létszámának növelését, együttműködések keresését a városban található nagyobb vállalatokkal, cégekkel. Az önkormányzattal is tervezik ismételten felvenni a kapcsolatot az együttműködés irányába. A későbbi tervek között szerepel egy járőrautó beszerzése pályázat útján vagy más módon történő hozzájutással.

Csóri Norbert rendőr százados, Siófoki Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának osztályvezető helyettese hozzászólásában megköszönte a polgárőröknek az elmúlt 5 év szolgálatait, majd kinyilvánította, hogy a polgárőröket ebben az évben is igénybe veszik, egész évben számítanak munkájukra, amelyre a közös szolgálatok ellátásakor eddig egyszer sem volt panasz vagy probléma. Ismertette ezt követően a nyári idegenforgalmi szezonnal kapcsolatos tudnivalókat, a Rendőrkapitányságon történt változásokat, és további sikereket kívánt az egyesületnek a munkához.

Bognár József az Ádándi Polgárőr Egyesület elnöke, mint társegyesületi elnök, szintén gratulált az elmúlt 5 éves tevékenységhez és elmondta, hogy szívesen segítenek rendezvényeken illetve olyan feladatoknál, amikor több polgárőrt kell bevonni a szolgálatba.

Ezt követően az egyesület tagjai mondták el véleményüket, hogyan látták az elmúlt 5 évet, hogyan gondolják a következő időszakot, majd az egyesület vezetősége egy vacsorán látta vendégül a megjelenteket.