Nyár, Balaton, Babod

2020. június 15. 17:05
Nyár, Balaton, Babod
Bár senki nem számított rá, de elkezdődött a 2020. évi balatoni szezon. Nem is akármilyen rendezvénnyel, hisz a Babod Off Road majd harminc éve vonzza a turistákat, és ez azt is jelenti, hogy a környékbeli polgárőröknek is komoly feladatokat ad.   


Közel 30 éves múltra tekint vissza a Somogybabodon minden évben megrendezésre kerülő Babod Off Road 4x4-es terepjárós fesztivál, mely Európa egyik legnagyobb rendezvénye. Idén június 10 és 14. között szerették volna a szervezők megrendezni a terepjáró-fesztivált, hogy ne a pünkösdi szezonnyitó eseményekkel essen egy időbe. A hazánkban kialakult vírushelyzet kapcsán – mint minden nagy rendezvény – a fesztiválok megrendezése, így ez az esemény is veszélyben forgott, de szerencsére ez az esemény lett a Balaton déli partjának első idei szezonnyitó rendezvénye.

Somogy megyei polgárőrök a Babod of Road rendezvény biztosításánálA rendezvény főszervezője és a biztonsági igazgatója felkérte a Somogy Megyei Polgárőr Szövetséget, hogy működjenek közre a rendezvény biztosításában, mivel a polgárőrség egységes arculata és a rendezvényen történő megjelenése nagyban segítené a rendezvény biztonságosabb lebonyolítását.

Az egyeztetések megtartása után kétoldalú megállapodás született, mely kapcsán Somogy megye polgárőrei ismét összefogtak, hogy közös erővel egy Európa hírű rendezvény részesei legyenek, és a fesztivál nyitásától a zárásáig felügyeljék a forgalmi rendet a területen belül és kívül illetve irányítsák a forgalmat, segítsék a parkolás rendjét – közölte Poór Gyula, a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, aki elmondta még, hogy a rendezvényen 122 polgárőr 1584 óra szolgálatot teljesített.