Siófokon is megtartották a közgyűlést

2016. február 06. 15:58
Siófokon is megtartották a közgyűlést
2016. február 03-án tartotta a 2015-ös évet értékelő közgyűlését a Siófok Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület. A viszonylagosan korán megtartott évértékelőnek oka, hogy a közgyűlés egyben tisztújító és új alapszabály módosító közgyűlés is volt.

Gazdag Ferenc elnök az évértékelő beszédében kitért az egyesület szakmai munkájára, a vezetőség tevékenységére, a szolgálatok ellátására, társszervekkel közös munkára. Elmondta, hogy jónak ítéli meg az egyesület tavalyi tevékenységét, hisz 1700 óra fölött teljesítettek közterületen a szolgálatot ellátó polgárőrök. A rendőrséggel közösen 370 órát teljesítettek. Ezután a könyvelő által elkészített pénzügyi beszámoló ismertetése következett, majd a Felügyelő biztos számolt be éves tevékenységéről, tapasztalatairól. Az egyesület tagsága mindhárom beszámolót egyhangúan elfogadta.

Ezt követően került sor az egyesület új tisztségviselőinek öt évre történő megválasztására. Az elnök ismételten Gazdag Ferenc lett, elnökhelyettesnek Földi József, vezetőségi tagnak pedig Rigó István kapott bizalmat. A tagság Soós Istvánt választotta meg Felügyelő Biztosnak.

Gazdag Ferenc elnök miután megköszönte a polgárőröknek az újabb öt évre szóló bizalmat ismertette, hogy az előírásoknak megfelelően elkészítették az új Alapszabályt, melynek tervezetét a tagoknak előre megküldték. A főbb változások ismertetését követően a tagok hozzászóltak, megvitatták annak egyes részeit, majd egyhangú szavazással, az új Alapszabály elfogadták. Ezt követően került szó az idei évre tervezett pénzügyi tervről, az előre tervezett főbb feladatokról, valamint megállapították a tagdíj összegét.

A közgyűlés végén az egyesület tagjai egy vacsora mellett folytatták a baráti beszélgetést.