Terményvédelem polgárőr technikával

2020. június 02. 19:19
Terményvédelem polgárőr technikával

2020 a polgárőrségnél a külterületek biztonságának éve. Ezt a programot Balatonszentgyörgyön nem csak papíron, de a valóságban is megvalósítják polgárőrök.  

A Balatonszentgyörgyi Polgárőr Egyesület elnökéhez érkezett minap bejelentés egy helyi eper termelő gazdától, hogy az elmúlt napokban éjszakai „szed magad akciót” észlelt az eper ültetvényénél, az az ismeretlenek a frissen termett ízletes epret fosztogatták.
A polgárőrök az ismeretlen elkövető felderítése érdekében a technikát hívták segítségül, azaz az epresbe kettő darab wifis vadkamerát telepítettek, hogy az ottani mozgást rögzítsék, így derítsék fel, vagy szakítsák meg a bűncselekményt.

Az eszközök, illetve azok meglétére figyelmeztető feliratok a hozzáfűzött reményeket beváltották, mert azóta az éjjeli látogatók elmaradtak, az eper csak a vásárlók szatyrába kerül. A föld tulajdonosa pedig azóta nem csak a portékája reklámozását végzi, hanem polgárőrök segítőkészségét is elmeséli mindenkinek. Még a közösségi hálón is – közölte Poór Gyula, a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.