Villanyvezeték esett a főútra

2016. április 12. 10:11
Villanyvezeték esett a főútra

Baleset történt 2016. április 8-án Balatonszentgyörgy belterületén, melynek következtében egy kidőlt villanyoszlop vezetékei elzárták az utat. A helyreállítás ideéig a forgalmat a Rendőrség elterelte, munkájukat a helyi polgárőrök segítették.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint közúti közlekedési baleset történt 2016. április 8-án 13 óra 35 perc körüli időben Balatonszentgyörgy belterületén, a 76-os számú főúton, ahol egy személygépjármű villanyoszlopnak hajtott. A balesetben személyi sérülés szerencsére nem történt, azonban a villanyoszlop megrongálódott és a vezetékek az úttestre lógtak. A baleseti helyszínelés, a műszaki mentés, valamint a helyreállítási munkálatok idején teljes, majd félpályás útlezárás volt érvényben.
A helyszínre először a Balatonszentgyörgyi Polgárőr Egyesület polgárőrei értek oda - közölte Magyar Márk László, az egyesület elnökhelyettese. – Azonnal értesítettük a Rendőrség munkatársait, de már a kiérkezésükig elkezdtük a balesetveszélyes területnél a jelzőőri feladatokat. A kiérkező rendőröknek felajánlottuk a segítségünket, így ennek folytán segédkeztünk a forgalom elterelésében, szabályozásában. Mivel az amúgy nem ekkora forgalomra tervezett utcák terhelése hirtelen megnőtt, erre szükség is volt.
Magyar Márk László elmondta még, hogy a balesetben nem csak a villanyoszlop rongálódott meg, hanem az azzal összeköttetésben lévő ház tetőszerkezete is, amelyet nem sokkal az esemény előtt újítottak fel.  A forgalom 16 óra után indult újra a főúton, egyelőre csak félpályán, ami 18 órakor került feloldásra.