Elismerés a máriapócsi polgárőröknek

2019. november 03. 11:30
Elismerés a máriapócsi polgárőröknek
2019. október 30-án dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, szolgálati autóval és robogóval ajándékozta meg a Máriapócsi Polgárőr Egyesületet.

Az ünnepélyes átadáson ott volt többek mellett Somogyi János a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Papp Bertalan, Máriapócs város polgármestere és Lőrincz Péter a Máriapócsi Polgárőr Egyesület elnöke is.

– Máriapócs egy kiemelt látogatói számmal bíró kegyhely, ahova évente több százezer ember zarándokol el. A helyi polgárőr egyesület remek kapcsolatot épített ki az önkormányzattal illetve az egyházzal, és ennek kapcsán számos önkormányzati illetve egyházi rendezvény biztosítását segítik – mondja dr. Túrós András. A polgárőr egyesület elnöke fordult az OPSZ-hez, hogy a 19 éves autójukat szeretnék egy fiatalabbra cserélni és ennek érdekében kértek segítséget.

Az OPSZ elnöke egyeztetett a megyei szövetséggel illetve a helyi önkormányzattal, majd döntöttek a támogatásról, a 9 éves autó beszerzéséről, felmatricázásáról illetve annak költségeinek átvállalásáról. 
Dr. Túrós András a rendezvény után megbeszélést folytatott a Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei Polgárőr Szövetség elnökével illetve Máriapócs polgármesterével, ahol megbeszélték a kegyhely múltját a Pápa látogatásától napjainkig, Somogyi Jánossal a Megyei Szövetség elvégzett munkáit, feladatait.

– Egy nagyon jól, példaértékűen működő egyesülethez került az OPSZ támogatása – mondja zárszóként dr. Túrós András. – Példaértékű az elvégzett munkájuk, a megjelenésük és hogy sok fiatal taggal rendelkeznek.

(Fotó: Háromhatár.hu)