Elismerés és köszönet a szabolcsi polgárőröknek

2016. július 19. 20:13
Elismerés és köszönet a szabolcsi polgárőröknek
Immár 13. alkalommal Megyei Polgárőr Napot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei polgárőröknek, melyet július 9-én, Ajakon tartottak meg.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség 13. alkalommal szervezett Megyei Polgárőr Napot, melyet idén 2016. július 9-én, Ajakon rendeztek.
Az egész napos rendezvény ünnepélyes megnyitóján Kerekes Miklós, Ajak polgármestere köszöntötte a megjelenteket, és méltatta a polgárőrség közösség érdekében végzett munkáját.
Farkas József dandártábornok, megyei főkapitány beszédében megköszönte a megye polgárőreinek egész éves önzetlen munkáját és kiemelte a polgárőrséggel való együttműködés fontosságát. A főkapitány az ünnepi alkalomból a közrend, közbiztonság, valamint a bűnmegelőzés terén végzett áldozatos tevékenységéért nyolc polgárőrt részesített elismerésben, valamint a Megyei Polgárőr Szövetségnek munkájuk segítése érdekében egy személygépkocsit adományozott. A járművet Somogyi János megyei elnök az Őri Polgárőr Egyesületnek adta tovább.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a polgárőr mozgalomban végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül kitüntetéseket adományozott, melyet Csóra György elnökhelyettes adott át.
Polgárőr Érdemrend arany fokozata kitüntetést kapott: 

  • Heller Miklós, a Nyírbátori Polgárőrség tagja
  • Tóth Attila rendőr alezredes, a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztály vezetője
  • Balla Ferenc rendőr százados, a Kisvárdai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály- Körzeti Megbízotti Alosztály vezetője. 

Polgárőr Érdemrend ezüst fokozatát vehette át:

  • Lipták György, a Mátészalka Közlekedési Polgárőr Egyesület tagja

Polgárőr Érdemrend bronz fokozat elismerésben részesült:

  • Filó László, a Jánkmajtisi Polgárőrség tagja.
Az egész napos rendezvénysorozatot főzőversenyek, kézműves kiállítások, valamint rendőrségi bemutatók színesítették.