Évet értékeltek Ibrányban

2016. május 13. 13:09
Évet értékeltek Ibrányban
Az Ibrányi Polgárőr Egyesület is megtartotta 2016. április 29-én az idei, rendes évértékelő közgyűlését, melyen ott volt Jászovics László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese; Lisovszki Róbert járási koordinátor; Szűcs István rendőr őrnagy, az Ibrányi Rendőrőrs őrsparancsnoka; Bartha Árpád rendőr főhadnagy, körzeti megbízott; Birgány János tűzoltó főtörzsőrmester, helyi tűzoltóparancsnok; Trencsényi Imre alpolgármester; valamint Fóra Csaba a megyei vagyonvédelmi kamara képviseletében.
Tábori Tibor, az Ibrányi Polgárőr Egyesület elnöke a beszámolójában kiemelte, hogy a 70 fős egyesület létszámhelyzete megfelelő, további tagokat csak alapos megfontolás után kívánnak felvenni. Csak a példamutató életvitelt folytató, döntését megfontoltan vállaló személyeket szeretnék a soraikban tudni. Fontosnak minősítette, hogy a jogszabályokban megfogalmazott feltételeknek minden tag megfeleljen. Az Egyesület vállalta, hogy fogadja a középiskolásokat azért, hogy az egyesület mindennapi munkánkat segítve teljesíthessék az érettségi vizsgának előfeltételeként megszabott 50 óra önkéntes szolgálatot.
Az egyesület 2015-ben több mint 6700 óra szolgálatot teljesített, amiből közel öt és félezer órát a település közbiztonságának és közrendjének fokozása végett figyelő és járőrszolgálatban teljesítették. Tábori Tibor, az Ibrányi Polgárőr Egyesület elnöke számol be a polgárőr egyesület 2015. évi munkájárólMindezt azért, hogy ezzel is fokozzák Ibrány lakóinak szubjektív biztonságérzetét. Emellett sok rendezvényt is biztosítottak, iskolakezdéskor figyeltek a kisiskolásokra, nagy összegű kifizetésekkor kisérték a postás kézbesítőket, külön felkérésre részt vállaltak a rendőri akciókban, és az önkormányzati rendezvényeken is jelentős feladatokat láttak el. Ennek kapcsán Tábori Tibor hangsúlyozta, hogy Ibrány város polgármesterével, a képviselő-testülettel és az egész önkormányzattal kiváló a kapcsolatuk. 2015-ben az egyesület és Ibrány Város Önkormányzata több pályázatban is közösen vett részt. Az elnök külön köszönetet mondott azért, hogy az Ibrányi Polgárőr Egyesület 23 év után egy méltó, a mai kornak maximálisan megfelelő irodát kapott. A helyiségeket az Önkormányzat segítségével, illetve támogatók és a tagság hozzájárulásával mára már berendezték, így ez is hozzájárul a minőségi polgárőr munka teljesítéséhez. A rendőrség irányító központjába a járőr- és figyelőszolgálat megkezdésekor minden esetben bejelentkeznek, ám az elnök megfogalmazta: nagyobb gondot kell fordítaniuk arra, hogy minden szolgálati forma végrehajtásakor ugyanezt a jelentési kötelezettségüket teljesítsék. Kiemelte, hogy a rendvédelmi szervekkel a kapcsolatunk jó, és amennyiben jelzést, felkérést kapnak, úgy a tőlük telhető minden segítséget megadják.

A pénzügyi beszámolóból kiderült, hogy az egyesületnek 2015-ben 2.894.434 bevétele volt, amiből 200 ezer forint a helyi önkormányzattól, 384 ezer forint pedig a megyei szövetségtől érkezett. A bevételük jelentős részét a szervezet a működési költségeinek finanszírozására fordította.

A megtartott beszámolót értékelve mind a Megyei Szövetség, mind az Önkormányzat és a rendvédelmi társszervek is kifejezték gratulációjukat az elvégzett önkéntes szolgálatot illetően, köszönetet mondtak a polgárőröknek az általuk elvégzett önkéntes munkáért, valamint kinyilvánították, hogy továbbra is számítanak a polgárőrök értékes és hasznos feladatvállalására.

A gyűlés végén Jászovics László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese valamint Tábori Tibor, az Ibrányi Polgárőr Egyesület elnöke jutalmakat, elismeréseket adtak át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó polgárőröknek.

 

(Lőwinger Zoltán Mihály)