Hogy tudják, ha szükség lesz rá

2016. május 05. 23:36
Hogy tudják, ha szükség lesz rá
Elsősegélynyújtó tanfolyamon vettek részt múlt héten a Nyírteleki Polgárőr Egyesület tagjai. A tanfolyamot a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátás Igazgatóság vezetője Csikós Péter tartotta munkatársaival.

Az Elsősegélynyújtás fogásait tanulták és gyakorolták a polgárőrök Nyírteleken. A képzés azért volt kiemelkedően fontos, hogy a régen tanult ismereteket felelevenítsék, új tudásra tegyenek szert, illetve begyakorolják a szükséges mozdulatokat. Azokat az ismereteket, amivel szükség esetén akár életeket menthetnek meg.

Elsődleges, hogy az elsősegélynyújtás technikáját helyesen alkalmazzák a polgárőrök, így azokat ezen képzésen alkalmával lehetőségük volt begyakorolniuk, hogy a bajba jutottakon szükség esetén szakszerűen tudnak segíteni.

A képzés során az elméleti oktatás mellett tehát a gyakorlatban is volt szerencséjük kipróbálni polgárőreinknek a defibrillátort, az újraélesztés és a stabil oldalfekvés helyes alkalmazását is. A körzeti asszisztensektől pedig a kötözést és törések fixen tartását tanulhatták meg.