Tűzifával csaltak

2016. augusztus 09. 20:08
Tűzifával csaltak

A polgárőrök jelzése alapján Nyíregyházán fogták el a Borsod megyei gyanúsítottakat.

 

Nyíregyháza - Kertváros polgárőrei tűzifával házaló gyanús emberekről értesítették a rendőröket 2016. augusztus 8-án késődélután. A helyszínre érkező járőrök tetten érték a három Kazincbarcika környéki lakost, akik éppen egy idős asszony udvarán mérték le a felhasogatott akácot. Az intézkedés során kiderült, hogy a házalók csaltak a mérésnél; amiről azt állították, hogy 5,8 mázsa, valójában csak 1,6 mázsa fa volt, így mintegy százezer forinttal károsították volna meg a sértettet.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság csalás megalapozott gyanújával vette őrizetbe a 44 éves Cs. Jenőt, a 49 éves I. Sz. Enikőt és az 51 éves Sz. Istvánt. A nyomozóhatóság vizsgálja, hogy a gyanúsítottaknak a környéken korábban elkövetett hasonló bűncselekményekhez is lehet-e köze.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnözők számos módszerrel megpróbálják átverni a jóhiszemű embereket.
Előfordul, hogy magukat valamelyik közüzemi szolgáltató vagy az önkormányzat munkatársának kiadva jutnak be a kiszemelt sértett házába. A gyakran idős áldozatuknak azt mondják, hogy pénz jár neki vissza, esetleg méréseket kell végezniük a lakásban, végül figyelmét elterelve ellopják megtakarított pénzét.
Másik módszer, amikor telefonon - általában egy mobilszolgáltató nevében - hívnak fel valakit, és busás nyeremény ígéretével arra veszik rá, hogy egy ismeretlen telefonszámra töltsön fel pénzt. 
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kéri, hogy aki gyanús személyeket, házalókat lát környezetében, vagy bűncselekmény gyanúja merül fel, haladéktalanul hívja a 112-es központi segélyhívót! Ha lehet, jegyezze meg az ismeretlenek külsejét, ruházatát, írja fel gépkocsijuk rendszámát! Telefonos nyeremény ígéretének ne dőljön be, először ellenőrizze az állítólagos szervező hivatalos ügyfélszolgálatánál!