Továbbra is a büszkeségeink

2020. július 30. 16:27
Továbbra is a büszkeségeink
Lakitelken, a Hungarikum Ligetben tartotta nyílt elnökségi ülését 2020. július 26-án az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozata.  

A tagozat elnöke dr. Radácsné Reszegi Rita elsőként a koronavírus-járvány miatti rendkívüli feladatokról, azok végrehajtásáról beszélt. Kiemelte, a kormány által elrendelt veszélyhelyzet alapjaiban változtatta meg az ország életét így a Polgárőrség speciális szolgálatot adó (lóháton) polgárőreinek feladatai bővültek, új kihívások elé állította őket. A Tagozat jól teljesített, a lovasok is hétközanpi hősökké váltak.Dr. Radácsné Reszegi Rita A jövőbeli feladatokat tekintve, a Lovas és Kutyás tagozat Magyarország Kormánya Környezetvédelmi és Természetvédelmi Akciótervéhez csatlakozni kíván. Felderíteni az illegális hulladéklerakó helyeket, gondolva a jövő nemzedékére. További fontos feladat a határvédelmi szolgálat is, ahogyan eddig is. Karitatív tevékenységgel, környezetvédelemben való részvétellel bővült a tevékenység, a határvédelem és a bűnmegelőzés mellett.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke elismerően értékelte a tagozat munkáját, és összefoglalta a jövőbeli feladatokat. Elmondta, hogy a karitatív tevékenységben jeleskedtek a polgárőrök, sőt polgárőr szociális háló alakult ki több száz településen. Kiemelte, hogy a 64 ezer polgárőr közül senki nem betegedett meg. Az OPSZ Lovas és Kutyás Tagozata a Polgárőrség büszkesége. – mondta dr. Túrós András. Továbbá kiemelte, hogy Lovas Tagozat 2012-ben berobbant a polgárőrség életébe és egy lovaskultúra jött létre a Polgárőrségen belül. Véleménye szerint a vezetésben a lovasok és a kutyások nagyon magas szinten vannak értékelve. Az OPSZ elnökét idézve „Az új vezetőnek gratulálok, az első félévet eredményesen vette. Mögé mindenkinek fel kell sorakoznia. Dr. Túrós András ad át kitüntetést Dallos GyulánakA tagozatnak egységesen kell működnie, ez alapfeltétele annak, hogy a tagozat továbbra is az OPSZ büszkesége legyen. A tagozat a dobogó első helyén áll a rangsorban.”

Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke köszönetét fejezte ki a polgárőröknek önzetlen tevékenységükért, biztosította a Tagozatot töretlen támogatásáról. Görbe Attila r. alezredes a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály vezetője beszámolt a Tagozat és a Készenléti Rendőrség lovasainak gyümölcsöző együttműködéséről.

Molnár Zoltán tagozat elnökhelyettes beszámolt a sikeres kutyás szolgálatokról.

A konstruktív ülés, ahol a résztvevők egyhangúlag megszavazták a Környezetvédelmi programhoz való csatlakozást, egy ünnepélyes köszöntéssel zárult. Dr. Túrós András, dr. Radácsné Reszegi Rita és Molnár Zoltán tagozati elnökhelyettes 70. születésnapja alkalmából a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatú kitüntetését adta át Dallos Gyulának az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozat elnökségi tagjának, örökös magyar bajnok, miniszteri biztosnak, de elismerést kaptak azon polgárőrök is, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a Tagozatban. Így emlékplakettet kapott Szénási Lajos (Várdombi Polgárőr Egyesület), Viszovszki Gábor (Szikszói Polgárőr Egyesület), Szuetta Béla (Szabó Mihály Polgárőr Egyesület Lakitelek), Horváth István (Perkátai Polgárőr Egyesület), Sárközi László (Mórahalmi Önvédelmi Egylet), Sávai Henriett (Polgárőr Egyesület Örményes), dr. Kulik Mónika (Naszályi Sólyom Polgárőr Egyesület), Pásztor Richárd (Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület), Szabó Balázs (Hegyőrség Törökbálint Polgárőr Egyesület) valamint Pischoff Ferenc (Zuglói Polgárőr Egyesület).