Bővített lovas koordinátori ülés

2020. június 22. 17:31
Bővített lovas koordinátori ülés
2020. június hó 20-án elsőként a Tolna megyei Várdomb község adott otthont az OPSZ Lovas és Kutyás Tagozat első régiós koordinátori találkozójának.   

A vendégeket a Várdombi Lovas Egyesület polgárőrei kalauzolták gyalogosan, gépjárművel. Kelemen Nikolett Bíbor lovával és Megyeri Borbála Rudi nevű lovával köszöntötte őket a művelődési otthon bejáratánál. Az esemény vendéglátója a Tolna Megyei Polgárőr Szövetség elnöke Széles János volt, aki köszöntőjében kiemelte, hogy megyéjében különösen elégedett a lovasaival, örömmel tett eleget a kezdeményezésnek.
Értekezik a Lovas és Kutyás tagozat VárdombonMeghívott vendégként dr. Pilisi Gábor rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos a Tolna megye Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese megerősítette, hogy a lovas polgárőrökre nagy szükség van, nagyban segítik a rendőrség munkáját. Dr. Radácsné Reszegi Rita a Lovas és Kutyás Tagozat elnöke felvázolta a II. féléves terveket, értékelte a polgárőrök kiemelkedő aktivitását, megköszönte önzetlen és áldozatos munkájukat, melyek az elmúlt időszakban bővültek és új kihívások elé állították őket. Dr. Kulik Mónika a Tagozat Elnökségének tagja megerősítette, hogy a jól működő szervezet eredményesen veszi a kihívásokat.
Értekezik a Lovas és Kutyás Tagozat elnöksége VárdombonAz eseményen részt vett Cseh László a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének elnöke, aki hozzászólásában a határvédelemben nagy szerepet játszó lovasokat emelte ki. Poór Gyula Somogy megyei elnök a turizmust segítő lóháton szolgálatot adó polgárőrök hatékony munkájáról beszélt. Az ország megyéiből érkező koordinátorok beszámoltak a vírus okozta vészhelyzetben tevékenységeikről, tapasztalataikról. Elhangzott, hogy a Tagozat felkészült az esetleges újabb hullámra.
Az Országos Polgárőr Szövetség által biztosított újabb védőfelszerelések kiosztásra kerültek, hogy a lovasok e téren is eleget tudjanak tenni az esetleges újabb karitatív feladatoknak.