Lopott autókat kerestek

2016. augusztus 27. 20:52
Lopott autókat kerestek

Ismét a bonyhádi polgárőröket kérte fel a Rendőrség az M6 autópályán megtartandó kitereléses forgalomellenőrzésben való részvételre, hogy a polgárőrök is segítsenek a körözött gépjárművek kiszűrésében.

 

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Paksi Autópálya Alosztálya a Közlekedésfelügyelet, a Katasztrófavédelem és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival közösen, az M6-os autópálya 120-as km-nél, a jobb pályatest Szentgyörgyi pihenőnél hajtott végre teljes kitereléssel járó forgalomellenőrzést augusztus 23-án, aminek még hatékonyabb megvalósítása érdekében a Rendőrség a Polgárőrség segítségét is kérte. A délelőtt 9 órától délután 3 óráig tartó közös akcióban a rendőri felkérés alapján a Bonyhádi Polgárőr Egyesület polgárőrei vettek részt, akiknek a 6 órás közös szolgálat ideje alatt a teljes kiterelés segítsége és a Mátrix-Police rendszámfelismerő eszköz használata volt a főbb feladatuk.

A közös akció sikeresnek mondható, hiszen ez idő alatt 1662 gépjárművet ellenőriztünk a rendszámfelismerő eszközzel, amelyből kettő gépkocsinak lejárt a műszaki érvényessége és találtunk egy körözött gépkocsit is. A járműveket, illetve azok vezetőit azonnal ellenőrzésük alá vonták a hatóság emberei - mondta László Krisztián, a Bonyhádi Polgárőr Egyesület elnöke. - Nagy örömömre szolgál, hogy tagságunk aktivitásának köszönhetően a rengeteg napi feladatainkon kívül rendszeresen használjuk a Mátrix-Police rendszámfelismerő rendszert.

A Tolna Megyei Rendőr Főkapitányság illetékes területén Rendőrség munkatársainak felkérésére, ebben az évben több mint hatezer gépjárművet ellenőriztek a bonyhádi polgárőrök, amiből nyolcnak lejárt a műszaki érvényessége, hármat pedig köröztek.