Polgárőrök találták meg a kisfiút

2015. május 04. 21:19
Polgárőrök találták meg a kisfiút

2015. április 27-én 14 óra körüli időben érkezett a sióagárdi polgárőr telefonjára a rendőri megkeresés, miszerint a délelőtti órákban otthonából elment és nem tudnak semmit a tízéves M. Krisztián súlyos betegségben szenvedő kisgyerekről.

Sióagárd a Sió és a Sárviz között helyezkedik el, megközelíteni közúton csak a Sión átívelő hídon lehet, míg a Sárvízen levő híd a tsz majorhoz, illetve tovább földutakhoz vezet. A falut délről a Sió, keletről a Sárviz határolja. Délen mocsaras rész van a lakóházak és a töltés között, melyet ”Barának” neveznek, mely mocsaras részre ér le az elveszett kisgyermek nagyszüleinek kertje is. A Sárviz egyenesen északi irányból közelíti meg a települést, míg a Sió nyugati irányban nagy ívben megkerüli a falut. Az északi oldalt ezért a községben lakók szigetnek is nevezik, mely több helyen kisebb folyásokkal, tavacskákkal szabdalt, részben mocsaras, részben termőterület.

A rendőrség a felkutatáshoz a helyi polgárőrség segítségét kérte, főleg azért, mert a szülők már a veszélyeztetett területeket - Barát, Szigetet, a temetőt és környékét - bejárták.

Kökény András, a Sióagárd Polgárőr Egyesület elnöke azonnal felmérte, hogy munkaidőben kik érhetők el, illetve kik vonhatók ki a munkából. Többek mellett Balázs Mihály polgárőrt is, aki a Sárviz partján és a szigetben látott valakit mozogni a nagyfeszültségű vezetékek alatt az egyik tavacskánál. Távcsővel megnézte és látta, hogy egy kisgyerek játszik a vízparton. Az információ alapján többen megindultak, és a pontos helymeghatározásnak köszönhetően a gyermeket épségben megtalálták.

A szülők és nagyszülők nem győzték köszönni a polgárőrök gyors segítségét, melyet írásban is megerősítették.

 

Írásban is megköszönték az eltűnk kisfiú szülei a polgárőröknek a segítséget