Sűrű hét volt Tamásiban

2016. május 24. 21:49
Sűrű hét volt Tamásiban

A jó idő beköszöntével megszaporodnak a szabadtéri programok, melyek biztonságos lebonyolításáért a polgárőröknek is többlet feladat jut. és még ott volt a focigála is.

2016. május 21-én a Tamási Polgárőr Egyesület rendezvénybiztosításokkal foglalkozó tagjai részt vállaltak a VII. Tuning és Veterán autós találkozón, ahol biztosítási feladatok mellett a színpadon fellépő előadók biztosítását is ellátták.
Persze, mint az lenni szokott, erre a napra nem ez volt az egyetlen feladat számunkra – mondja Péter Csaba, a Tamási Polgárőr Egyesület elnöke - mivel a városban szintén ezen a napon került megrendezésre a Tamási Omega AC által megrendezett Országos Senior atlétikai bajnokság Természetesen ennek a programnak a biztosítása is a Tamási Polgárőr Egyesület feladata volt. A rendezvények rendkívül fegyelmezetten zajlottak le, ami dicséri a szervezőket illetve a biztosításban résztvevő állomány szakszerű és hathatós munkáját.

Péter Csaba elnök emellett arról is hírt adott, hogy ugyan idén még nem rendezték meg a hagyományos Polgárőr Focigálát, de még sem telt el a hét polgárőr futball nélkül. A Focigálát anno Lakos Antal polgárőr álmodta meg, hogy ezzel is támogassa és népszerűsítse a Polgárőrséget, és ez az ötlet oly mértékben bevált, hogy azóta minden évben megismétlik azt. Talán ennek is köszönhető, hogy mára egy összeszokott, jól játszó csapatot sikerült felépíteniük, így a május 15-i Gyermek és Családi Napon megrendezett kispályás labdarúgó tornán a polgárőr egyesület focicsapata a 2. helyezést érte el.