Új járművek álltak szolgálatba Tolna megyében

2021. június 08. 10:19
Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) támogatásának köszönhetően 5 egyesület kapott 10 db elektromos robogót, illetve ORFK támogatásból 11 egyesület kapott összesen 22 db kerékpárt.

20210608-tolnamot2A polgárőrök munkáját segítő új szolgálati eszközöket Dr. Túrós András az OPSZ elnöke, Szabó Csaba a Tolna Megyei Rendőr-Főkapitányság főkapitánya és Széles János a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége adta át ünnepélyes keretek között június 05-én délelőtt.

Robogót vehetett át a Bátaszék Város Polgárőr Egyesülete, a Bonyhádi Polgárőr Egyesület, a Dombóvári Polgárőr Egyesület, a Paksi Polgárőr Egyesület és a Tamási Polgárőr Egyesület. Kerékpár támogatásban Bikács, Bölcske, Dunaszentgyörgy, Kölesd, Magyarkeszi, Sárpilis, Simontornya, Szekszárd, Tengelic és Udvari településeken működő egyesületek részesültek.

 

Ugyanezen az átadási ünnepségen Dr. Túrós András az OPSZ elnöke laptopokat adott át két Baranya megyei (Garéi Polgárőr Egyesület, Királyegyházai Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület), két Békés megyei (Dobozi Polgárőr Egyesület, Gádorosi Polgárőr Egyesület) és két Tolna megyei egyesületnek (Simontornyai Polgárőr Egyesület, Várdombi Polgárőr Egyesület). Az OPSZ elnöke a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének 1 db okos telefon adott át ugyanezen a napon.

 

Az átadott eszközökkel a polgárőr egyesületek hatékonyabban tudják munkájukat ellátni. A támogatásnak köszönhetően a megyei egyesületek több közlekedési eszközzel is rendelkeznek, így egy adott időben több helyre el tudnak jutni településükön és több terüleen tudnak segíteni.

Az átadás baráti beszélgetéssel zárult.

szöveg: Puskás M. Ildikó
fotó: Molnár Gyula, Puskás M. Ildikó