A szenvedélybetegségről beszélgettek Celldömölkön

2016. június 16. 20:59
A szenvedélybetegségről beszélgettek Celldömölkön
A "szenvedélybeteg-nap" keretén belül tartott drogprevenciós előadást nemrégiben a Celldömölk - alsósági általános iskola 6. 7. és 8. osztályos tanulóinak a Celldömölki Polgárőrség elnöke
Vas Megye Ifjúságszakmai Koordinátora, Szücs Dávid felkérésére a Celldömölki Polgárőrség drogprevenciós előadást tartott június 1-én az alsósági iskola 6. 7. és 8. osztályos tanulói számára, egy úgynevezett "szenvedélybeteg-nap" egyik programjaként. A délelőttre tervezett mindhárom előadást az egyesület elnöke, Nagy Krisztián tartotta.

Ahogy azt az elnök elmondta, a mai "bárhonnan elérhető világnak" a gyerekek a legfőbb áldozatai, bár ezt ők még nem érzik. Az élményfüggőség párhuzamban áll a drogok által okozott függőséggel. A függőséggel pedig mindenképp foglalkozni kell, legyen szó bármilyenről. Elmondta azt is, hogy a nebulók - még ha fiatalok is - képben vannak sok mindennel, amiről nem is gondolná az átlagember. Az előadás kezdetén írásban kitöltött DROG-TESZT is bizonyítja, hogy az információ-éhségük kimeríthetetlen, és képzettebbek, mint némelyik felnőtt.

A teszt kitöltését követően egy rövid, általános ismertetőt tartott Nagy Krisztián, majd a használattal járó veszélyeit és a lebukás kockázatának hol drámai, hol vicces eseteit mutatta be. Mindezt hétköznapi példákkal alátámasztva. Mindehhez a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Drogprevenciós Programja szolgáltatta az alapot, ami a Biztonságos Magyarországért Közalapítvány támogatásával készült.