Húsvéti ünnepek Körmenden

2021. április 07. 10:53
A Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai a húsvéti ünnepek alatt is szolgálatot teljesítettek Körmend város területén, segítve a rendőrség munkáját.
20210407-kormendhusvetA Körmendi Rendőrkapitánysággal egyeztetett szolgálatokban kilenc fő polgárőr gyalogosan, illetve szolgálati gépkocsival volt jelen a város területén az ünnepek alatt.
Kiemelt feladat volt a jelenlét közterületeken, Rába parti üdülők, Várkert, játszóterek, illetve szombati napon a Városi Piac és bevásárló központok környéke. Az általános közterületi járőr szolgálaton túl a járványügyi szabályok (kötelező maszk használat, kijárási tilalom) ellenőrzésében, betartatásában is részt vettek az egyesület tagjai. 
 
Nagypénteken és húsvét hétfőn két fő teljesített közös rendőr-polgárőr járőr szolgálatot körzeti megbízottal. 
Szombat délután Horvátnádalja és Felsőberkifalu városrészeken, vasárnap reggel pedig Alsóberki és Körmend város központjában megrendezett "Húsvéti ételek lovaskocsiról történő megáldása" rendezvény menetútvonal biztosítása volt a feladat. Erről a Tények stábja is forgatott melyet ITT megtekinthetnek.
 
A hétvégén végrehajtott szolgálatok alatt több esetben kellett figyelmeztetni  az embereket a kötelező és szabályos védőmaszk használatára, illetve a közlekedési szabályok betartására. Egy esetben volt szükség rendőri intézkedésre ittas vezetés miatt.
 
Szöveg: Biczó Péter
Fotó:  Biczó Péter, Buda Brigitta, Jámbori Tamás, Kovács Dávid, Németh Tamás