Kényszerleszállás Rönök mellett

2016. szeptember 27. 20:38
Kényszerleszállás Rönök mellett
Szerencsés kimenetelű kényszerleszállást hajtott végre egy vitorlázó repülőgép a Vas megyei Rönök mellett. A biztonságra ott is a polgárőrök gondoskodtak.

2016. 09. 24-én délután érkezett a hívás a  Rönöki Polgárőr Egyesület elnökéhez, hogy a vasútállomás szomszédságában található szántóföldön, egy vitorlázó kisrepülőgép látható. Az egyesület elnöke és kollégája a helyszínre siettek, ellenőrizni, hogy történt-e személyi sérülés, illetve szükség van-e valamilyen mentőszervek értesítésére, esetleg segítségnyújtásra.
Szerencsére, az Osztrák pilótát sérülésmentes állapotban találták, aki elmondta, hogy Fürstenfeldről szállt fel és indult volna vissza, mikor egy manőver közben, elfogyott a felhajtó erő a gép alól, ami miatt nem tudta azt a levegőben tartani. Így a szántásra kellett leszállnia. Talán a szerencsének, talán a pilóta felkészültségének és magas szakmai rátermettségének köszönhető, de nagyon jó helyen landolt a pilóta, ugyanis pártíz méterre a leszállás helyétől már nagyfeszültségű légvezetékek húzódtak, amik súlyos károkat okozhattak volna a pilótában és gépében egyaránt.

A segítség megérkezéséig a polgárőrök a helyszínen maradtak, hogy biztosítsák a helyszint, illetve ha szükséges, támogassák a gépmentési munkálatokat.