Köszönet a szombathelyi polgárőröknek

2020. június 30. 18:10
Köszönet a szombathelyi polgárőröknek
 A koronavírus járvány kezdeti szakaszában és a kihirdetett veszélyhelyzet teljes időszakában nyújtott áldozatos és önkéntes munkájuk megbecsüléseként Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Elismerő Oklevéllel jutalmazta a városban működő egyesületeket.  


Szombathely város elismerését a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgárőr Egyesület, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület, a Szombathelyi Polgárőr Egyesület, a Százhold Polgárőr Egyesület valamint a Claudius Polgárőr Egyesület egy-egy képviselője vette át múlt héten dr. Nemény Andrástól, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterétől és Kelemen Krisztiántól, szombathelyi önkormányzat Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottságának elnökétől.
Dr. Nemény András a köszöntőbeszédében elmondta, hogy Szombathelyen a veszélyhelyzet idején lángra kapó hulladéklerakónál szolgálatot teljesítő polgárőrök helytállását és kitartó munkáját, segítségét. Beszélt a közbiztonsági járőr feladatok fontosságáról, az érettségi vizsgák alatt vállalt tevékenységről is. Kelemen Krisztián az önkéntességről és az illegális hulladéklerakások megelőzéséről ejtett pár szót, megemlítve azt is, hogy többször, több fórumon – köztük a pandémia utáni első városi közgyűlésen is – személyesen köszönte meg a járőrszolgálatokat ellátó polgárőrök munkáját.

A vezetők végül hangsúlyozták mennyire szükség van az önkéntesekre, köztük a polgárőrökre is a mindennapi élet során.