Közgyűlést tartottak Szombathelyen

2016. március 09. 14:11
Közgyűlést tartottak Szombathelyen
Tisztújító közgyűlést tartott március 4-én a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgárőrség az otthonuknak helyet adó, anno Szily püspök nyári rezidenciájaként funkcionáló Zarkaházi kastély nagytermében.
A tisztújító közgyűlésen részt vett Ágh Ernő, Szombathely Megyei Jogú Város Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottságának elnöke, valamint Boór Sándor Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal védelmi referense.
Pankotay József elnök elmondta, hogy a működési területük a Szombathelyhez csatolt valamikori hét falu, Szentkirály, Gyöngyöshermán, Bádonfa, Bogát, Zarkaháza, Gyöngyösszőllős és Petőfi telep területe, de felkérésre a nagyváros rendezvényeinek biztosításából is kivették a részüket.
Németh Ferenc titkár beszélt a postás kísérésről, az idősekkel való kapcsolattartásról, a SZEM mozgalom gyakorlati alkalmazásáról, a napi járőrözés melletti telefon ügyeleti rendszer a gyakorlati működéséről. A nagyváros ellenére a falusias – kertvárosi jelleg polgárőr előnyeit szinten tudják tartani, mindenki ismer mindenkit. A városrész közügyei, kulturális, sport és egyházi rendezvényeinek biztosítása is a polgárőrség feladata. Hatásos, figyelemfelhívó a negyedévente megtartott demonstrációs szolgálat, amikor is 8-12 autóval egy időben járják be az adott területet.
Csönge Márta ismertette a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programot, a városrészre aktualizált elnökségi és tagsági feladatokat, stratégiát, melyet a jelenlévők egyhangú határozattal fogadtak el.
Ágh Ernő SZMJV BKKB elnök kiemelte, hogy az önkormányzattal az egyesületnek jó és példaértékű az együttműködése, örömmel tett eleget a közgyűlési meghívásnak. Rámerik bízni a polgárőrökre a városrész védelmét, sokat tesznek a lakosság biztonság érzetének szinten tartása érdekében. Kiemelte, hogy a jelen lévő polgárőrök mind rend párti emberek és ez például szolgálhat minden itt élő számára. Megköszönte a saját autókkal való járőrözést, a szabadidő mellett a saját üzemanyag ráfordítást és kérte, hogy továbbra is működjenek együtt a város biztonsága és nyugalma érdekében, de szakítsanak időt – hiszen rászolgáltak - a közösség kovácsoló kirándulásokra is. Bejelentette, hogy az Országos Polgárőr Napra Sopronba tervei szerint elkíséri az egyesületet.

Ezután Zentai Gábor és Giczi István polgárőröknek adtak át jutalmat, majd a nőnapra tekintettel Pankotay József elnök a polgárőr hölgyeknek nyújtott át virágot. A vendégek és a tagság a közgyűlést követően a polgárőrök általi házi készítésű vacsorán folytatta a beszélgetést a kastély ebédlőjében.