Megvalósult a polgárőr javaslata

2016. szeptember 02. 22:20
Megvalósult a polgárőr javaslata

Polgárőr javaslatra alakítottak át egy forgalmas gyalogátkelőhelyet Sárváron

 

Horváth Ferenc, a Sárvári Polgárőr Egyesület tagja 2015-ben nyújtott be javaslatot Sárvár jegyzőjéhez, hogy biztonságossá tegyék a Vas megyei város egyik gyalogos átkelőhelyét. A javaslat egy korlátrendszert tartalmazott, amit a sárvári polgárőr tervezett meg. A rendszer lehetetlenné teszi, hogy a kerékpárosok áthaladjanak rajta így csak gyalogosan tudnak átkelni az úttesten.

- A sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola előtti gyalogátkelőhelynél tavaly, történt egy eléggé csúnya baleset – mondja Horváth Ferenc - egy kislány átment a kerékpárjával az úttesten és elütötte őt egy autó. Tulajdonképpen ez volt az apropója annak, hogy utána nem sokkal felkerestem a jegyzőasszonyt, és benyújtottam neki az általam készített terveket.  A javaslatom lényege az volt, hogy egy korlátrendszer megakadályozza, hogy át lehessen menni kerékpárral a zebrán.

Az elképzelést hamar tett követte, és a hosszadalmas engedélyeztetési eljárás után hamar megtörtént a biztonsági vaskorlátok és kandeláberek letelepítése. Ennek révén a most elkezdődött tanévben már biztonságosan tudnak át kelni az iskolás gyerekek az intézmény előtti zebrán - tudtuk meg Péntek Róbert jóvoltából.