Plusz támogatás a körmendieknek

2016. május 14. 16:05
Plusz támogatás a körmendieknek
Megerősített szolgálatot látak el Körmenden a polgárőrök, melyre most soron kívül anyagi és eszköztámogatást is kapnak.

Május 2-tól folyamatosan érkeznek a migránsok Körmendre, a Rendészeti Szakközépiskola területén felállított ideiglenes befogadó állomásra. Emiatt Bebes István, Körmend város polgármestere megbeszélésre hívta a helyi polgárőrség képviselőit és elmondta, hogy a város - mint eddig is - számít a polgárőrök munkájára. Mint hangsúlyozta, a polgárőrök kellő helyismeretükkel, szakértelmükkel támogatni tudják a rendvédelmi szerveket, majd a polgármesteri keret terhére 300 ezer forint támogatást adott át a Körmendi Polgárőr Egyesület részére. További lépésként levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek és az államtitkárságnak, hogy egyenruhák, eszközök valamint egy gépjármű biztosításával segítsék a szervezet munkáját. Ezen kívül a polgármester kezdeményezte azt is, hogy a következő képviselő-testületi ülésen további forrásokat szavazzanak meg az egyesületnek.

Kutyás szolgálattal erősít a körmendi polgárőrségJoó Tamás, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség sajtósa megfogalmazta, hogy a Körmendi Polgárőr Egyesület 20 éves működése alatt mindig arra törekedett, hogy garantálja a lakosság szubjektív biztonságérzetét. A Körmendi Polgárőr Egyesület április 29-é taggyűlést tartott, melyen jelen volt Kercsmár István rendőr alezredes, a Körmendi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályvezetője, aki a tagságnak ismertette, mire is számíthatnak az elkövetkezendő időszakban, és lényegében hivatalosan is felkérte a körmendi polgárőröket a közös munkára.
Joó Tamás azt is elmondta, hogy a járőrszolgálatuk során különös figyelmet kap a három általános iskola, a három óvoda, a két középiskola, a vasúti és buszpályaudvar, a Fő tér és környéke, valamint a bevásárlóközpontok. A körmendiek szolgálatuk során bevetették Bugsy névre hallgató kutyájukat is, akivel Biczó Péter kutyakiképző, körmendi polgárőr lát el figyelő-jelző szolgálatot.