Polgárőrök a X. Nemzeti Tanévnyitón

2019. szeptember 02. 19:07
Polgárőrök a X. Nemzeti Tanévnyitón
2019. 09. 01-én tartották a sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolában a X. Nemzeti Tanévnyitó ünnepséget. A jeles alkalmon a helyi polgárőr egyesület tagjai is munkálkodtak.

Az eseményre érkező Kásler Miklós, az emberierőforrás-miniszter, magas rangú vezetők, meghívott vendégek parkoltatását, valamint a rendőrséggel karöltve a biztonságos lebonyolítást kapták feladatul. A nagy melegben pár rosszullét is előfordult, ezért a kisdiákok ellátásában is segítettek a polgárőrök. Az udvaron hidegvíz osztásában is  közreműködtek, szolgálva a szülők és gyermekek felfrissülését.

Ünnepi tanévnyitón a sárvári polgárőrökAz eseményen több országos média is képviseltette magát, ezért készültünk arra, hogy precízen oldjuk meg a feladatokat és úgy érzem ez sikerült is – mondta  Varga Miklós, Sárvár Város Polgárőr Egyesületének elnökhelyettese.

Szeptember 2-án kezdődik a 2019/2020-as tanév, melyre az előző évekhez hasonlóan a megye polgárőrei is készülnek. Az “Egy iskola egy polgárőr” program keretén belül sok iskolánál jelennek meg polgárőrök. Főbb feladatuk ilyenkor:

  • Tanévkezdés időszakában az iskolák környékén a gyermek balesetek megelőzése
  • Gyermekek sérelmére irányuló jogsértő cselekmények megakadályozása
  • Polgárőr egyesületek kapcsolódjanak be a rendőrség „Iskola rendőre” programjának megvalósításába
  • Megelőző és felderítő akciók szervezését egyeztessék az oktatási intézményekkel, szülői munkaközösségekkel.