Szüreti felvonulás biztosítása Gencsapátiban

2016. október 13. 21:11
Szüreti felvonulás biztosítása Gencsapátiban

A késő ősz csalhatatlan jele, hogy országszerte számtalan helyen tartanak szüreti felvonulásokat, mulatságokat, és e rendezvények biztonságos lebonyolítását jellemzően a helyi polgárőrök segítik.

 

A tavasz azt üzente, hogy ősszel nem kell megizzadni a szőlőben, hisz akkor a fagyok elsöpörték a termés nagy részét. Emiatt Vas megyében, az Alpok-alján fekvő Szentkúti lejtők szőlőtőkéi sajnos nem ontották a fürtök sokaságát. Viszont a hagyomány az hagyomány, ezért a Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár vezetése az előzmények ellenére is megrendezte a szüreti felvonulást. A nyárbúcsúztató, színes maskarába öltözött idősek és fiatalok ismét a vígság hangulatát vitték Gencsapáti utcáira. Jó volt látni a felvonulók és a fogadó lakosság közös ünneplését, a fiatalok aktivitását, az idősebb hölgyek önfeledt vidámságát, a falu együttélésének pillanatait.
Ezt a hangulatot biztosították október 8-án a rendőrök és a helyi polgárőrök. Előzetes tervezés alapján hat polgárőr vigyázott a közlekedők, a felvonulók balesetmentes közlekedésének biztonságára.

Részesei voltunk a vigadalomnak – mondta Csabai János, a Gencsapáti-Perenye Polgárőr Egyesület elnöke - Tettük a dolgunkat, mert ezt vállaltuk.
Információink alapján a rendezvény biztonságban lezajlott – és talán a polgárőrök önzetlen munkájának is köszönhető, hogy – rendkívüli esemény nem történt.