TEK-es akciónál biztosítottak

2020. június 02. 18:23
TEK-es akciónál biztosítottak

Családi problémák miatt akart végezni magával május 31-én, Szombathelyen egy férfi, aki egy belvárosi társasház felrobbantásával fenyegetőzött. A hatóságok nagyon komolyan vették és egy nagyszabású mentőakciót szerveztek, melyben a helyi polgárőröknek is jutott szerep.   

Egyes értesülések szerint a 40-es éveiben lévő szombathelyi férfi kompromittáló felvételeket kapott egy hozzátartozójáról és emiatt kezdett őrjöngeni. Feltehetőleg bódult állapotban telefonálgatott és kilátásba helyezte, hogy a halála előtt felrobbantja a Nádasdy Ferenc utca és Szelestey László utca sarkán álló épületet. A helyi rendőrök a TEK segítségét kérték, akik komoly létszámmal vonultak fel. A rendőrök, mentők, áram- és gázszolgáltatók szakemberei mellett sok nézelődő is összegyűlt a környéken, ezért a szombathelyi rendőrök a Claudius Polgárőr Egyesület tagjainak segítségét kérték a területzárásban illetve az elterelt forgalom irányításában.

A TEK akció sikeresen ért véget, a terrorelhárítók miután behatoltak a lakásba, ártalmatlanították a fenyegetődzőt, akit aztán bilincsben vittek el.