Az ország számos részén ellenőriznek a polgárőrök

2020. április 19. 21:50
 Az ország számos részén ellenőriznek a polgárőrök
A múlt hétvégi húsvéti ünnepekre életbe lépett korlátozások egy jó részét ismét életbe léptették a polgármesterek. Budapesten a Margitsziget és a Hajógyári-sziget valamint a Római-part sem látogatható. A Balatonon sok helyre csak a helyieket engedik be. Révfülöpön a tulajdonosok nem hagyhatják el nyaralóikat, ezen a partszakaszon horgászni sem lehet.  

A rendre polgárőrök vigyáznak. Azt mondták, hogy ritka az, aki nem tartja be a szabályokat. Szigligeten is mindent megtesznek, hogy a turistáknak eszébe se jusson most odalátogatni. "Zárva tart a vár. A strandot sem látogathatják sem a turisták, sem a helyi lakosok. A kiállító tereket bezártuk, az óvárat bezártuk, a kikötőben egyszerre csak hat horgász tartózkodhat" - mondta Balassa Balázs polgármester.
Mecseknádasdon is korlátozták a turistaforgalmat. "Hétvégén a rendőrség és a polgárőrség folyamatosan ellenőrzi a települést. Ez a lezárás szombat hajnaltól vasárnap éjfélig fog tartani" - mondta Kraszné Auth Csilla polgármester.

Mecseknádasra vasárnap éjfélig csak a helyiek léphetnek be, az utcákon is csak ők tartózkodhatnak, de ők is csak akkor, ha az indokolt.

(Forrás: atv.hu)