Baleset-megelőzés a diáktáborban

2020. június 24. 09:29
Baleset-megelőzés a diáktáborban

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársa és a helyi polgárőrök a monostorapáti Művészetek Völgye Általános Iskola tanulóinak tartottak közlekedési napot és versenyt.  


Az iskola rendőre, valamint két helyi polgárőr 2020. június 22-én rendhagyó tábori napot szervezett a monostorapáti iskolában, mely a közlekedésbiztonság jegyében telt.
A nyári szünidő beköszöntével egyre több gyermek vesz részt a közúti közlekedésben, tölti idejét kerékpározással vagy gyaloglással. A rendőrség és a polgárőrség célja ezért az volt, hogy a diákokkal közösen átismételjék a kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályait, amit a rögtönzött kerékpáros pályán a gyakorlatban is kipróbálhattak.
Az iskolarendőr felhívta figyelmüket többek között a KRESZ előírásainak betartására, de hasznos gyakorlati tanácsokat is adtak. Elmondták, hogy balra kanyarodás esetén, amíg felnőtt kíséretében nem szereztek kellő rutint, biztonságosabb, ha leszállnak a kétkerekűről és alapos körültekintés után gyalogosként áttolva azt a túloldalra folytatják rajta útjukat. Külön kiemelték, hogy kerékpárral történő kanyarodás során minden esetben tekintsenek előbb hátra, győződjenek meg a mögöttük lévő forgalomról, és jól látható, határozott karjelzéssel adják a többi közlekedő tudtára irányváltoztatási szándékukat.
A nap zárásaként a táborozók verseny formájában mérhették össze tudásukat, aminek jutalmaként a megszerzett ismeretek mellé a szervezőktől okleveleket és láthatóságot segítő ezközöket vehettek át.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság