Életetmentő polgárőr Veszprémben

2015. július 22. 10:10
Életetmentő polgárőr Veszprémben

A gyors helyzetfelismerésnek és a megfelelő ismereteknek köszönhetően a nemrég kitüntetett veszprémi polgárőr elsősegélyben tudta részesíteni a július 12-én epilepsziás rohamtól szenvedő férfit.

 

Szabadkai Márta,  a Veszprém Jutas Lakótelepi Polgárőrség tagja, 2015. 07. 12-én a kora délutáni órákban az egyik üzletben tartózkodott, mikor arra lett figyelmes, hogy a szomszédos vendéglátóegységből segítséget kérve kiszaladt egy fiatalember, mert bent valaki rosszul lett.

Szabadkai Márta azonnal odasietett és a helyszínen egy a földön fekvő, 50-60 év körüli férfit talált, aki feltehetőleg epilepsziás rohamot kapott.  Azonnal stabil oldalfekvésbe helyezte az ájultat, akivel sajnos nem tudott kommunikálni. Szabaddá tette a légutakat, ablakot nyittatott és vizes borogatást alkalmazott amíg a közben értesített mentőszolgálat emberei a helyszínre értek. A mentőorvos megköszönte a szakszerű segítségnyújtást,  és elmondta, ha nincs a helyszínen hozzáértő személy, hasonló esetben akár tragédia is történhetett volna.

A segítőkész polgárőr a kórházban meglátogatta az illetőt, aki megköszönte neki az életmentő segítségét.

(Fotó: illusztráció)