Kisiskolások ismerkedtek a Polgárőrséggel

2016. április 27. 20:13
Kisiskolások ismerkedtek a Polgárőrséggel

A polgárőröket és a Polgárőrséget népszerűsítették április idusán a Bakonycsernyei Általános iskolában.

A Bakonycsernyei Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézményben február elején indult egy program, hogy megismertessék a gyerekekkel a szülők munkáját, hobbiját. Szerencsére az érintettek nyitottak voltak Pánczél-Nagy Éva Anna osztályfőnök ötletére, a felvetett témára, és az órasorozatnak köszönhetően sok érdekes munkát mutattak be a gyerekeknek.
2016. április 15-én Nagy Zoltán és testvére Nagy József tartott ismertetőt, akik polgárőrök és egyben a polgárőr rádió műsorvezetői is. Nagy Zoltán, aki a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége webszerkesztője az óra első felében bemutatta a Polgárőrség 25 éves múltját az alakulástól napjainkig, majd a Szápár Polgárőr Egyesület támogatásának köszönhetően a gyerekek kipróbálhatták Nagy József által bemutatott felszereléseket, eszközöket. Nagy sikere volt az adó-vevő készülékeknek és a polgárőr formaruhának, amit mindenki ki- illetve felpróbálhatott.

Ezt követően a kicsik megismerkedhettek a Polgárőr Rádió működésével, és ha a feltett kérdésekre jól válaszoltak, ajándékokat kaptak.