Motoros rendőrök és polgárőrök a biztonságos közlekedésért

2020. június 16. 18:00
Motoros rendőrök és polgárőrök a biztonságos közlekedésért
Közös szakmai napot tartottak motoros rendőrök és polgárőrök, amit Hajdu Péter, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) motoros tagozatának elnökségi tagja, és Ispán Ákos rendőr törzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya képviseletében szervezett meg nemrég Veszprém-Gyulafirátótón, illetve a Bakonyban.   


Még 2017-ben alakult meg az OPSZ-en belül a motoros tagozat, amelynek Veszprém megyében is vannak tagjai. Ők a közlekedés biztonságáért közös motoros járőrszolgálatot végeznek a rendőrséggel, és önálló motoros szolgálatot is teljesítenek - írja a Veol.hu. A polgárőrök évente vizsgáznak vezetéstechnikai, és elméleti feladatokból.

– A motoros szezonban már két éve, hetente végzünk közös járőrözést a rendőrséggel, mondta Hajdu Péter. – A szakmai napon pedig pályamotorozáson is részt vettek rendőrök és polgárőrök a gyulafirátóti tanpályán, majd együtt gurultak a Bakonyban, és közös szolgálatot is elláttak.

Adamovics László rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője arról beszélt, hogy nagyon fontos a motoros járőrszolgálat a 82-es számú főúton, különösen az idegenforgalmi szezonban. A Győr felől közlekedők zöme ugyanis ezen az úton megy a Balatonhoz, és Cseszneknél, a szerpentines szakasz évről-évre mind több motorost vonz.

Az elmúlt években nőtt a forgalom, és ezzel együtt sajnos több lett a motoros baleset is. Az alezredes rámutatott, idén is fokozottan ellenőrzik a 82-es számú főutat a balesetek megelőzéséért.

(Forrás: Veol.hu)