Szituációs gyakorlat polgárőr kutyáknak

2019. november 30. 21:30
Szituációs gyakorlat polgárőr kutyáknak
Ezúttal Törökbálinton szervezett szolgálati kutyás tréninget a polgárőrök számára az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás tagozata –adta hírül a Veol.hu.

A Veszprém megyei hírportál Molnár Zoltán elnökhelyettestől megtudta, hogy országosan egyre több egyesületben teljesítenek szolgálatot kutyás polgárőrök. Veszprém megye élen jár ebben, valamint a kuvasz fajtamentésben is amit az Agrárminisztérium és a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete valamint az Országos Polgárőr Szövetség együtt indított 10 kutyát adtak ki polgárőrökhöz kiképzésre ebből három Veszprém megye közbiztonságát erősíti.
A kutyásokat rendszeres képzéssel és szakmai tanácsadással segítik. Törökbálinton a már vizsgázott, szolgálatban álló kutyákkal gyakoroltak különféle szituációkat, amelyek a szolgálat ellátása közben előfordulhatnak, valamint a kutyavezetők elméleti előadásokat hallgattak meg. A tréninget a Dunakeszi Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ szakoktatói Hajdú Tamás rendőr főtörzsőrmester és Madarász Zsolt rendőr törzszászlós tartotta.

A kutyák fegyelmező, őrző-védő és szituációs őrző-védő gyakorlatokat hajtottak végre, a kutyavezetők többek között a szolgálatellátás jogi szabályozásáról hallgattak előadást. A kuvasszal kapcsolatos program a fajtamentésen kívül megismerteti az emberekkel ezt a csodálatos magyar fajtát valamint bemutatja a kuvasz sokféleségét is.

(Forrás: Tisler Anna, Veol.hu)