Telefonon mondott köszönetet Dézsi János

2019. április 12. 08:25
Telefonon mondott köszönetet Dézsi János
A veszprémi Városházán tartott küldöttgyűlést a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége 2019. április 6-án, amin betegsége miatt a megyei elnök sajnos nem tudott részt venni.

Borbély Zoltán rendőr alezredes, szakmai alelnök köszöntötte azon vendégeket, akik részt vettek április 6-án a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségének közgyűlésén. Köztük az OPSZ elnökének képviseletében Török Barnát, az OPSZ Felügyelő és Ellenőrző Bizottságának elnökét, dr. Fellegi Norbert rendőr ezredest, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság mb. rendőrfőkapitányát, dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornokot, a Nemzeti Nyomozó Iroda Igazgatóját, Veszprém megye volt főkapitányát, Dégi Zoltánt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóság igazgatóját, Csillag István tűzoltó alezredest, a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi  Igazgatóság igazgató-helyettesét, Takács Szabolcsot a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottját, Polgárdy Imrét, a Veszprém Megyei Önkormányzat elnökét, Porga Gyulát, Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterét és a megjelent polgárőröket.
Borbély Zoltán hívja Dézsi JánostA köszöntő után a szakmai alelnök telefonon felhívta Dézsi Jánost a VeMPSZ elnökét, aki egészségügyi okokból Budapesten, a Honvéd Kórházban tartózkodott. Dézsi János telefonon köszönte meg a megye polgárőreinek az elmúlt év munkáját és kérte őket, hogy a következő évben is aktívan végezzék ezt az önkéntes tevékenységet. Folytatásként Molnár Ervin, a Pannon Várszínház színésze mondta el Csorba Melinda polgárőr Vigyázó SZEMek című versét, majd az elmúlt év szakmai beszámolóját hallhatták és láthatták a jelenlévők. A beszámolóban elhangzott, hogy a megyei polgárőrök fegyelmezetten és önzetlenül végezték a munkájukat és az is, hogy az elnökség a tőlük elvárt módon a legjobb szakmai tudással végezte feladatát. Továbbra is fontos a társszervekkel az együttműködés és a folyamatos képzése a polgárőröknek. Kiemelte, hogy a megye az ötös skálán 4,7-es eredményt ért el. A jövőre vonatkozó legfontosabb feladat a jó és kiegyensúlyozott közbiztonság megőrzéséhez továbbra is hozzájárulni. A részletes tájékoztatás után a pénzügyi beszámoló következett, amit Mezei József a VeMPSZ elnökhelyettese ismertetett a jelenlévőkkel. A 2018-as pénzügyi beszámoló után a Felügyelő Bizottság beszámolóját Balogh Csaba a FEB elnöke ismertette. A folytatásban dr. Fellegi Norbert r. ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság mb. rendőrfőkapitánya mutatkozott be és mondta el gondolatait illetve terveit a jövőre vonatkozóan. Kiemelte, hogy nagyon fontosnak tartja a rendőrség és a polgárőrség napi szintű kapcsolattartását. Kért minden polgárőrt, hogy ehhez a kapcsolattartáshoz pozitívan álljanak hozzá és ne féljenek megkeresni az rendőr kollégákat hiszen, stratégiai partnerről van szó. Ezt követően Csillag István tű.o. alezredes a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi  Igazgatóság igazgatóhelyettese köszönte meg a polgárőrök munkáját és hívta fel a figyelmet, hogy az idei évben is tudnak jelentős támogatást adni az egyesületeknek.VeMPSZ közgyűlését figyelik a meghívott díszvendégek A következő felszólaló Török Barna volt, aki gratulált Borbély Zoltán r. alezredesnek a kimerítő szakmai beszámoló elkészítéséhez és prezentálásához. Gratulált a megyei szövetségnek, hogy sikeresen zárta az elmúlt évet és megköszönte a polgárőrök munkáját.Kiemelte, hogy nagyon fontos az önkormányzatokkal való együttműködés és arra bíztatta a küldötteket, hogy próbáljanak ezen a területen, szorosabb kapcsolatot létrehozni. 
A folytatásban a küldöttek megszavazták az éves tagdíj összegét, ami ötezer forintra emelkedett azzal a feltétellel, hogy a plusz összeg az új megyei iroda fejlesztéséhez lesz elkülönítve.
Felszólalt Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is, aki kijelentette, nagyon örül annak, hogy a megyében ilyen sok polgárőr van, és ilyen jól működik. Polgárdy Imre a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is köszöntötte a jelenlévőket és kifejtette, hogy megyénkben nagyon jó az együttműködés a társszervekkel és reméli, hogy ez így is marad. A beszédek zárásaként Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterét hallhatták a megjelentek, aki arról beszélt, hogy büszke a városban lévő fejlesztésekre és a pezsgő kulturális életre, de ehhez nagyon fontos, hogy a városban élők és az ide érkező turisták biztonságérzete megfelelő legyen. Megköszönte a jelenlévő rendőri vezetők együttműködését, illetve a megyei és a városi polgárőrök munkáját, hiszen nélkülük a megye közbiztonsága nem tartana ott ahol most van.
A küldöttgyűlés zárásaként az elismerések átadása következett. Kiemelkedő polgárőr tevékenységük elismeréseként, valamint egyesületűk és a megyei szövetségben végzett eredményes munkájuk elismeréseként a VeMPSZ javaslata alapján az OPSZ elnöksége a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát adományozta Steigervald Zsoltnak, a Bándi Polgárőr Egyesület tagjának, Bánd község polgármesterének, valamint Kőszegi Ferencnek, a Királyszentistváni Polgárőr Egyesület elnökének. Polgárőr Érdemkereszt Ezüst fokozatát kapta Sali István a Kertai Polgárőr Egyesület tagja, a Polgárőr Érdemkereszt Bronz fokozatát pedig Molnár István, a Nagyesztergári Polgárőr Egyesület tagja vehette át. Emellett még számos polgárőr kapott elismerést a megyei szövetségtől illetve a rendőrségtől.