Év végi elnökségi ülését tartotta az Országos Polgárőr Szövetség

2011. december 15. 19:00
Év végi elnökségi ülését tartotta az Országos Polgárőr Szövetség
El kell mozdulnunk a minőségi polgárőrség felé - mondta dr. Túrós András elnök, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) záró rendezvényén december 15-én, csütörtökön Budapesten.


Dr. Túrós András OPSZ elnök értékelést adott a 2011.évi polgárőr tevékenységről

Az Országos Polgárőr Szövetség elnökségi ülésének nyitányaként dr. Túrós András elnök köszöntötte a megjelenteket és értékelést adott a 2011.évi polgárőr tevékenységről, amit dr.Hatala József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány beszéde követett.  Majd Pintér Sándor belügyminiszter értékelte a polgárőrséggel kapcsolatos feladatokat és elvárásokat.

dr.Hatala József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány

Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) záró rendezvényét tartotta december 15-én, csütörtökön Budapesten


Az elnökségi ülésen elismerések, oklevelek átadására is sor került, melyeket dr. Túrós András OPSZ elnök adott át a szerencséseknek. Hárman kaptak belügyinisztériumi elismerést, szintén hárman ORFK elismerésben részesültek, de átadták az Arnold M.Kopácsi érdemrendet is és két nagycsalás is elismerésben részesült.

Az elnökségi ülésen elismerések, oklevelek átadására is sor került,

Az elnökségi ülésen elismerések, oklevelek átadására is sor került, többek között nagycsaládosok számára is


Örömteli az OPSZ számára, hogy kiemelkedően nagy többséggel fogadta el a magyar országgyűlés nemrég az új polgárőr törvényt. Ezzel kapcsolatban dr.Túrós András elnök nyilatkozott munkatársunknak: "Nagyon fontos, hogy ez az új törvény szabályozott viszonyokat teremt, és hogy a polgárőrök csaknem 100 százaléka már most megfelel a törvényi követelményeknek!" - emelte ki az elnök.Interjú dr. Túrós András OPSZ elnökkel az új polgárőrségről szóló törvényről

"Hamis tehát az az elterjesztett hír, hogy túlzottan körbe van bástyázva a Polgárőrség!" - figyelmeztetett dr.Túrós András. A Polgárőrség továbbra is civil szervezetként működik, csupán ezentúl pontosan meg van határozva, hogy a polgárőr mit tehet és mit nem.

dr.Túrós András

Az Országos Polgárőr Szövetség elnökségi ülésének nyitányaként dr. Túrós András elnök köszöntötte a megjelenteket


A törvény a  Polgárőrség alaptevékenységét fogalmazza meg: közterületen járőrszolgálatot  láthat el, figyelőszolgálatot végezhet, másrészről pedig iskoláknál, illetve  balesetek helyszínénél jelzőőri feladatokat is elláthat. Korábban ez ilyen formában nem volt leírva. Ennek köszönhetően ezentúl törvényi felhatalmazása  van a polgárőrnek arra, hogy a közterületeken ezeket a feladatokat elláthatja.Interjú dr. Túrós András OPSZ elnökkel a polgárőr képzésről

"El kell mozdulnunk a minőségi polgárőrség felé! - folytatta az OPSZ elnöke. "2012-től folyamatosan, több éven keresztül felépítve olyan oktatási, képzési rendszert kell kialakítani az egyesületeknél, a megyei szövetségeknél, amely a jelenleginél tartalmasabb és nagyobb követelményeket támaszt. Biztos vagyok benne, hogy a rendőrség partner lesz ebben. Rajtuk is múlik, hogy milyen színvonalú polgárőr képzést tudunk közösen megvalósítani - nyilatkozta dr. Túrós András elnök.


MCOnet