A jó hangulat garantált – indul az OPIT tábor

2019. augusztus 05. 12:28
A jó hangulat garantált – indul az OPIT tábor
Az idei évben is megszervezte nagy sikerű nyári táborát az Országos Polgárőr Szövetség Ifjúsági Tagozata, így nyár legszebb szakaszában, Gyenesdiáson tölthetnek el egy feledhetetlen hetet az ifjú polgárőrök.
Hatalmas a túljelentkezés, még az utolsó pillanatokban is érkeztek jelentkezések – mondta el Horváth Róbert főszervező, az OPSZ Ifjúsági, Sport és Karitatív alelnöke. – A jelenlegi adatok szerint 92 ifjú polgárőr érkezik az első napon Gyenesdiásra. Mi már készültünk, hiszen a izgalmas, sokrétű programok várják a táborozókat, minden nap más-más tematika alapján. Nagyon fontos, hogy ezek a foglalkozások a pályaválasztást, pályaorientációt is segítik, hiszen mind a rendőrség, mind a honvédség részéről érkeznek toborzótisztek, akik segítenek eligazodni azoknak, akik az egyenruhás pálya után érdeklődnek. De természetesen a legfontosabb, hogy ifjú polgárőrként megfelelően felkészüljenek majd a polgárőrséggel járó feladatokra, amikor nagykorúként majd aktív szolgálatot vállalnak – mondta a vezető.
A hét során valóban sok-sok érdekes feladat, program vár a közel száz fiatalra, hiszen a polgárőr napon nem csak a polgárőr feladatokra készülhetnek fel, hanem a balatoni vízirendészet bemutatóján is részt vesznek majd, ugyanúgy, mint a honvédségi napon a különleges műveleti dandár reprezentatív programján, valamint a rendőrségi interaktív bemutatón. Az utolsó nap is érdekesnek ígérkezik, hiszen egy napot töltenek majd el a konfliktuskezelés és támadáselhárítás világában a GOW Egyesülettel, ahol az elméleti ismereteket hasznos, gyakorlati tudással is kiegészítik majd, amelyet nem csak ifjú polgárőrként, hanem a civil életben is fel tudnak majd használni.