Fémhulladékot gyűjtöttek a polgárőrök Söjtörön

2020. július 24. 12:31
Fémhulladékot gyűjtöttek a polgárőrök Söjtörön

A falu polgárőr ­egyesülete szombaton bonyolította le hagyományos vasgyűjtő akcióját. A megmozdulás sosem látott sikerrel zárult, a söjtöriek öt pótkocsira való fémhulladékot „adtak össze”.  


A vas eladásából származó bevételnek már előre megvolt a helye: Török Iván egyesületi elnök a Zaol.hu-nak elmondta, hogy egyrészt a települési térfigyelőkamerarendszer-hálózatot szeretnék bővíteni belőle, illetve a temetőbe tervezett „mindenki keresztje” felállítását támogatják. Erre a célra egyébként 100 ezer forintot már meg is szavazott a szervezet elnöksége.
Az egyesület tagjai közül csupán egy maradt távol szombaton – ő is igazoltan, munkahelyi elfoglaltsága miatt. A létszám viszont kiegészült ifjú polgárőrökkel. A társaságot négy csoportba osztották, melyek támogatók által felajánlott kisteherautókkal járták a falut, és hordták a fémet reggeltől kora délutánig a cigány kisebbségi önkormányzat épületéhez. Itt a résztvevőket zárásként ebéd várta (ezt most is a Népdalkör Egyesület asszonyai főzték), a felhalmozott vasat pedig a Deák Ferenc Mezőgazdasági Zrt. segített végül a kereskedésbe juttatni.

– Az akciót hagyományosan kétévente, mindig tavasszal bonyolítjuk le – mondta el Török Iván. – A késedelmet idén a koronavírus-járvány okozta, de talán ez a pár hónap plusz­idő is hozzájárult a sikerhez. Jelenleg nincs jó ára a fémhulladéknak, de ezzel együtt is elégedettek lehetünk.

(Zaol.hu)