Gépjárművezetési tréning a zalai polgárőröknek

2021. november 28. 18:27
A Zala Megyei Polgárőr Szövetség sikerrel indult a Közlekedéstudományi Intézet pályázatán, aminek köszönhetően polgárőr szolgálati gépjárműveket vezető polgárőrök részére közlekedésismeretekből tartanak továbbképzést, különös tekintettel a polgárőrökre vonatkozó szabályokra.
20211128-zalakocsisDonáczy Dezső, a ZMPSZ közlekedési szakreferense szervezésében elsőként 2021. november 27-én, szombaton délelőtt a zalaegerszegi járás 60 polgárőre részére tartottak felkészítést, majd decemberben a nagykanizsai, őket követően pedig a keszthelyi járás polgárőrei következnek. Zalaegerszegen a rendőrkapitányság tanácskozó termében Péter Lajos, a Start Autósiskola Kft. ügyvezetője, a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület tagja, az Év zalai Polgárőr Pedagógusa vezette a kurzust. Először azokról a követelményekről szólt, amelyek a polgárőrökre vonatkoznak, majd ismertette a KRESZ legfontosabb szabályait és a legújabb módosításait. Nagy hangsúlyt fektetett a defenzív vezetés fontosságára - az elhangzottakkal kapcsolatban az előadás végén vezetési stílustesztet töltöttek ki a polgárőrök.

A kurzus vezetői tervezik, hogy az elméleti képzés után egyesületenként lehetőséget biztosítanak a tanultak rutinpályán való gyakorlati elsajátítására.