Járási Családi Nap Nagykanizsán (+ videó)

2017. augusztus 01. 20:08
Járási Családi Nap Nagykanizsán (+ videó)
Pár év kihagyás után ismét családi napot tartottak a nagykanizsai és a környékbeli polgárőrök részére a dél-zalai városban szombaton. A helyszínül ismét a már megszokott Csónakázó-tavat választották, amely mesébe illő szépségét csak a jó hangulat és a csodás étkek überelték.

A rendezvény nevéhez híven családias hangulat jellemezte az idei Polgárőr Családi Napot, amelyet a Zala Megyei Polgárőr Szövetség Nagykanizsai járása szervezett. A megnyitón Magyar Zsolt, a járás koordinátora köszöntötte a megjelenteket. Beszédében köszönetet mondott a polgárőrök kiemelkedő munkájáért, amelyet a mintegy hétszáz fő közel hatvanezer óra szolgálata is mutat. Dr. Molnár József r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, városi rendőrkapitány is köszöntötte a résztvevőket, és köszönetet mondott a közös munkáért, amelyet nagyon eredményesnek értékelt. Mint mondta 2011 óta nagyon nagyot csökkent a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon a folyamatos ügyszám, és ebben a rendőrök munkáján kívül maximálisan benne van a polgárőrök megelőző jelenléttel bűnözőket elriasztó munkája is.

A családi napon a huszonnyolc járási egyesületből mintegy tizenhat képviseltette magát közel kétszáz fővel – tudtuk meg Magyar Zsolttól. A járási koordinátor, mint a rendezvény szervezője elmondta továbbá, hogy hagyományos, azaz mára hagyománnyá vált programokkal várták vendégeket, így volt rendőrségi kutyás bemutató, lövészverseny, kötélhúzás, sodrófa- és rönkhajítás, illetve főzőverseny is. Mindezeken felül fellépett a Csillag Citera Együttes és a Pántlika Néptánccsoport, amelyek műsora csak tovább emelte az ünnep fényét, hisz egy polgárőrnap a polgárőrök ünnepe. Magyar Zsolt szerint a rendezvény nem titkolt célja, hogy az egyesületek szorosabbá tudják tenni egymással a kapcsolatokat, így bátran számíthatnak egymásra, ha segítségre lenne szükségük.
Dr. Molnár József r. ezredes, rendőrségi főtanácsos is hasonló gondolkodásról tett tanúbizonyságot, hiszen az idei családi napra egy körzeti megbízottakból álló csapat is ellátogatott, akik szintén indultak a főzőversenyen. A kapitányság vezetője beszédében a következőt mondta erről: „Nem véletlen az, hogy kértem a körzeti megbízottakat, hogy ők is jöjjenek el erre a napra, és önálló csapatként mérettessék meg magukat a főzőversenyben, hiszen az „Együtt dolgozunk, együtt szórakozunk, utána nagyon jól vagyunk együtt” szlogen jegyében lehet így majd a továbbiakban tevékenykedni.”


A rengeteg munkát nem csak szóban köszönték meg. Kiemelkedő munkájáért Bóbics Zoltántól, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettesétől és dr. Molnár József r. ezredes, rendőrségi főtanácsostól emlékérmet vehetett át Berta Richárd zalamerenyei, Bokor Dániel nagyradai, Gyuranecz Tibor murakeresztúri, Hancz Ferenc kisbagolai-hegyi, Joó Viktor újudvai, Kappel István magyarszerdahelyi, Kempf János kacorlaki, Küne Gábor nagyrécsei, Marton László nagykanizsai, Pálfi Gyula nagykanizsai, Pati Antal szepetneki, Rada Marianna beleznai, Rózsahegyi György nagykanizsai, Simon Beáta galamboki, Simon István balatonmagyaródi és Varga István homokkomáromi polgárőr.

(Magyar Márk László)