Közlekedésbiztonsági verseny Zala megyei döntő

2021. szeptember 14. 11:57
Szombaton délelőtt rendezték meg Zalaegerszegen a Polgárőrség Országos Közlekedésbiztonsági versenyének Zala megyei döntőjét.
20210914-zalakocsisA Zala Megyei Polgárőr Szövetség és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési bizottsága szervezésében lezajlott vetélkedés elméleti részét a Start Autósiskola székházában, a vezetéstechnikai feladatokat a Zala Volán zalaegerszegi műszaki központjának vizsgapályáján tartották meg. A főszervezők: Donáczy Dezső, a ZMPSZ közlekedési referense, a Zalaegerszegi járás koordinátora és Horváth László rendőr alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára munkáját versenybíróként segítette Péter Lajos, a Start Kft. ügyvezetője és Balatoni László gépjárművezető oktató és vizsgáztató, a Gálafejhegyi Polgárőr Egyesület elnöke. A lebonyolításban részt vett Szabó Márton Ferenc, a Bazitai Polgárőr Egyesület elnöke, Leng Róbert, a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület tagja és Kispál Dorina, a Pókaszepet és Környéke Polgárőr Egyesület tagja. A vezetéstechnikai feladatok végrehajtásához a Skoda Ovtaviát a Spirit Auto Kft. biztosította.

A 8 versenyző: Kispál József, Kispálné Németh Mónika, Kispál Patrik és Nagy Richárd a Pókaszepetk és Környéke PE elnöke, illetve tagjai, Zsálek Szilárd Gábor, a Besenyő és Öreghegy PE tagja, Póka Krisztián, a Söjtöri PE tagja, Varga László, a Jánkahegyi PE tagja, és Fodor Zsolt, a Zalaegerszegi PE tagja B kategóriás KRESZ-teszt, elsősegélynyújtás illetve polgárőr szolgálati szakismeretekből összeállított kérdéssor megoldásában, valamint a vezetéstechnikai akadálypálya gyakorlati feladatainak végrehajtásában mérte össze a tudását. Az összesített pontszámok alapján első helyen Kispál József, a másodikon Fodor Zsolt végzett, ők versengenek majd Zala megye színeiben az országos megmérettetésen.

szöveg és fotó: Fincza Zsuzsa