Nagykutasi polgárőr nap tagfelvétellel és toborzással

2021. október 16. 19:44

Nem titkoltan tagtoborzóként is hirdette október 16-ra időzített családi napját a Nagykutasi Polgárőr Egyesület, folytatni szeretnék ugyanis a fiatalok bevonását a civil szervezetük soraiba.

20211016-nagykutasNagykutas az alig több mint 400 lakosával inkább kicsi, mint nagy községnek számít, mozgalmas közösségi és civil életüket viszont egy város is megirigyelhetné. Szombaton kora délután is ott nyüzsgött a fél falu a polgármesteri hivatal mögötti téren, a gyerkőcök először a Police feliratú motorokon lovagoltak, a focipályán átülhettek igazi paripára, de változatlan lelkesedéssel kapaszkodtak fel a katasztrófavédelem tűzoltóautójára is. ZMRFK szakemberei szorgalmasan fotózták-matricázták-regisztrálták a kisebb-nagyobb kerékpárokat, amivel aztán az ifjak ki is próbálták tudásukat Donáczy Dezső és csapata vezényletével a Zala Megyei Polgárőr Szövetség mobil KRESZ parkjában. Aki még ennél is több izgalomra vágyott, közelről is megbámulhatta a rendőrkutyák produkcióját, részt vehetett a megyei Vöröskereszt önkénteseinek "Hősképző" kurzusán, "sérülteket" láttak el, elsősegélynyújtást, újraélesztést tanultak - a lelkesedést fokozta, hogy október 16-a "Word Restart a Heart Day", az újraélesztés nemzetközi napja. A mozgalmas programokban elfáradt ifjúság kézműveskedéssel pihente ki magát - a megéhezett seregletett vadpörkölttel vendégelte meg a falu polgárőrsége.

Szmodics István elnök szerint minden bizonnyal eredménnyel járt toborzás, hiszen több fiatal jelezte, hogy szívesen vállal közösséget a falu polgárőreinek klassz csapatával. Az egyesület a családi napon a közelmúltban már vizsgát tett 5 fiatal tagot - Berke Katalin, Kovács Enikő, Nagy Katalin, Bangó Anett és Varga Józsefet - polgárőrré avatta és ellátta felszereléssel, s velük az egyesület 27 fősre gyarapodott. Köszöntötték az alapító tagokat is: Baumgartner József, Németh Mihály, Szakter Miklós, Takács Zoltán és Pummer Róbert emléklapot vehetett át Horváth Róberttől, a ZMPSZ elnökétől. Az egyesület felszerelése a megyei szövetségnek köszönhetően új láthatósági mellényeket is gyarapodott.

A nap tábortűz mellett szalonnasütéssel zárult.

szöveg és fotó: Fincza Zsuzsa