Polgárőrök az oltópontokon

2021. április 03. 19:57
A zalaegerszegi oltóponton a Covid-19 elleni védőoltások beadásával kapcsolatban a lakosság részéről eddig csak pozitív visszajelzések érkeztek. A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban és a Zalaegerszegi Szakrendelőben a hosszú hétvégén és a húsvéti ünnepek alatt is folytatódott az oltás.
20210403-zalaoltopontNagypénteken és nagyszombaton az egészségügyi intézmények Zrínyi utcai bejáratánál felállított oltási bejelentkezési pontnál az érkezők eligazításában és regisztrálásában a polgárőrök is segítséget nyújtottak. Donáczy Dezső, a Zalaegerszegi Polgárőrt Egyesület elnöke, a zalaegerszegi járás koordinátora elmondta, hogy a kórházparancsnok felkérésére vállalták a szolgálatot. Nagypénteken Donáczy Dezső negyedmagával, Fodor Sándor Zsolttal, Lipics Tiborral és Szabó Márton Ferenccel, a Bazitai Polgárőr Egyesület elnökével teljesítettek egész napos szolgálatot, nagyszombaton a két egyesületi elnök állt helyt a vártán. A két oltópontra többnyire a háziorvosok küldték be a pácienseiket, de érkeztek oltásra várok Zalalövőtől Lentiig más városokból is, őket kellett a megfelelő helyre irányítani a polgárőröknek. A két egyesületi elnök a további szombatokra is vállalta a megbízatást.

A zalaegerszegi polgárőrök, különösen a városrészekben tevékenykedők kérésre nem csak a bevásárlást és az egyéb ügyek intézését, hanem a rászorulók oltási pontra szállítását is elvállalták, hiszen a több kilométer távolságra lévő bazitai, és ebergényi lakosok is a városban lévő kórházban kapják meg az oltást. Donáczy Dezső patronáltjai is túl vannak már az első oltáson, s a másodikra is polgárőr segítőjük viszi majd őket.

szöveg és fotó: Fincza Zsuzsa